reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy wszystko okej z ciąża?

Jak to przeszłaś? To było już dawno temu czy świeża sprawa? Zastanawiam się jak wygląda zajście w ciąży po cp. Za 2 dni mam sprawdzi betę i wtedy powinno się coś wyklarować.

To zależy od tego jak ta CP została poroniona. Bo masz kilka opcji - akurat samoczynne poronienie trąbkowe jest chyba dość rzadkie

reklama
Jak to przeszłaś? To było już dawno temu czy świeża sprawa? Zastanawiam się jak wygląda zajście w ciąży po cp. Za 2 dni mam sprawdzi betę i wtedy powinno się coś wyklarować.
tak to podobno prawda ze poronienie trabkowe jest rzadkie. To było pod koniec 2023 roku. Robiłam później badania zalecone wszystkie chlamydie cytologie ureaplazmy i inne i nie wyszło nic co mogłoby się do tego przyczynić. Nigdy nie miałam operacji w obrębie jamy brzusznej czy tez cesarek. To byla moja trzecia ciąża z dwóch poprzednich mam dzieci. Ogólnie u mnie bylo dziwne krwawienie i bol który mnie zaalarmował. Niby okres a po pół dnia cisza, jakby zanikł. Pozniej bol jajnika silny ale po lekach przeszedł. I znowu krwawienie. Trafilam kiepsko bo lekarz pierwszy nie zauważył tej ciąży. Jeszcze nie wiem jak wyglada zajście w kolejną ciążę moze jeszcze kiedyś sie dowiem. Sprawdzaj bete i jakikolwiek wzrost konsultuj, ból jajnika także.

Ja pierwszą ciążę miałam cp,
Usuwana loaroskopowo - plastyka jajowodu po roku zaszłam w kolejną ciążę zdrową, teraz jestem w 3 też zdrowej
Jak to lekarze określili w szpitalu cp zdarza sie przypadkiem każda następna ciąża może być też cp a może być ok

W moim przypadku tylko raz się zdarzyla

tak to podobno prawda ze poronienie trabkowe jest rzadkie. To było pod koniec 2023 roku. Robiłam później badania zalecone wszystkie chlamydie cytologie ureaplazmy i inne i nie wyszło nic co mogłoby się do tego przyczynić. Nigdy nie miałam operacji w obrębie jamy brzusznej czy tez cesarek. To byla moja trzecia ciąża z dwóch poprzednich mam dzieci. Ogólnie u mnie bylo dziwne krwawienie i bol który mnie zaalarmował. Niby okres a po pół dnia cisza, jakby zanikł. Pozniej bol jajnika silny ale po lekach przeszedł. I znowu krwawienie. Trafilam kiepsko bo lekarz pierwszy nie zauważył tej ciąży. Jeszcze nie wiem jak wyglada zajście w kolejną ciążę moze jeszcze kiedyś sie dowiem. Sprawdzaj bete i jakikolwiek wzrost konsultuj, ból jajnika także.

To ja miałam podobnie z tym, że u mnie po tych wszystkich bólach i krawieniach beta niby spadła do ok 200 a potem znowu zaczęła rosnąć do ostatecznie ponad 500.

Po 2 latach od CP (dokładnie w tym samym okresie) urodziłam zdrowego syna

Wróciłam dzisiaj ze szpitala. Nic mnie nie boli. Wczoraj dostałam delikatnego krwawienia, mniej obfite niż miesiączka. Beta pierwszego dnia -161,3 kolejna po 2 dniach 253,9. Lekarze niczego jeszcze nie wykluczają. Podejrzewają cp. Ginekolog ma to kontrolować. Czy któraś z Was miała podobna sytuacje? Czy to normalne, ze lekarze zwlekają z czymkolwiek? Każą czekać i odpoczywać. Strasznie się boję i nie wiem co robić.
Jak tam dziś, badałas jeszcze betę?

Dziewczyny wczoraj byłam u lekarza. Ginekolog nadal twierdzi, ze według niej doszło do poronienia. Mówiła coś jedynie, że zmniejszyła się ilość śluzu(?) ze widać różnice będzie usg z 20.02 a z wczoraj (z tego wszystkiego nie pamiętam jak to nazwała) Plamienie mam bardzo delikatne, tyle co nic. Czuje czasem ból brzucha, nie jest to mocny ból. Jednakże moja beta wzrosła.. (458) czy to jest wgl możliwe? Czy przy ciąży pozamacicznej z taka beta coś mi grozi? Mam dość czekania a moja ginekolog tylko mnie uspokaja i każe czekać. Bardzo się denerwuje bo naczytałam się o cp i jestem przerażona. Czy przy takiej becie powinnam znów zgłosić się do szpitala żeby zrobili usg?

Jak beta rośnie to to nie jest poronienie. Albo do dobrego lekarza albo na izbę przyjęć

Dziewczyny wczoraj byłam u lekarza. Ginekolog nadal twierdzi, ze według niej doszło do poronienia. Mówiła coś jedynie, że zmniejszyła się ilość śluzu(?) ze widać różnice będzie usg z 20.02 a z wczoraj (z tego wszystkiego nie pamiętam jak to nazwała) Plamienie mam bardzo delikatne, tyle co nic. Czuje czasem ból brzucha, nie jest to mocny ból. Jednakże moja beta wzrosła.. (458) czy to jest wgl możliwe? Czy przy ciąży pozamacicznej z taka beta coś mi grozi? Mam dość czekania a moja ginekolog tylko mnie uspokaja i każe czekać. Bardzo się denerwuje bo naczytałam się o cp i jestem przerażona. Czy przy takiej becie powinnam znów zgłosić się do szpitala żeby zrobili usg?
A kiedy wcześniej badałas betę i ile wynosiła?

reklama
Do góry