Kanelbulle
Fanka BB :)
Tu jeszcze niestety progesteron też tylko 6.08 z tego, co widze.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć dziewczynyOstatnią miesiączke miałam 6 stycznia. Według ostatniej miesiączki jestem w 6 tyg +4 dni. Wczoraj byłam na USG niestety nic nie widać. Wczorajsza beta wyszła 112(pierwsza, którą zrobiłam) Testy wychodzą pozytywne. Co o tym myślicie? Dodam, że mam regularne cykle. Nie wiem co mam o tym myśleć..
Na dole wyniki bety oraz wczorajszy test.
Na podstawie ostatniej miesiączki... I koloru testu... takie testy wychodzą przed terminem miesiączki...No ale jak owulacja by byla przesunięta to nie wiadomo, ktory jest tydzień, więc moze nie być niczwlaszcza przy takiej becie. Tu tylko przyrost pokaże, co się dzieje.
Nie wiem na jakiej zasadzie piszesz o tym, co powinno być widać. Wystarczy przesunięcie owu o 2 tygodnie i już ma 4tc zamiast 6![]()
Prawda jest taka, że jeżeli pierwsze testy są z teraz, to nie wiadomo nic.
Ale jezeli owulacja sie przesuwa, to termin z OM mozna do kosza wywalicNa podstawie ostatniej miesiączki... I koloru testu... takie testy wychodzą przed terminem miesiączki...
A nie 2 tyg po niej... ale ok nie jestem lekarzem... jeśli owulacja się przesunęła to możliwe, że jest inaczej ... czego autorce życzę.
Przykro mi.. jeśli zaczniesz krwawić, plamić i ból to jedz na IP i niech sprawdzą co i jak.. trzymaj sięDziękuję dziewczyny. Tak czułam, ze coś jest nie tak. Dodatkowo zrobiłam dzisiaj jeszcze jeden test. Górny test wczorajszy, na dole ten z dzisiaj. Niestety dostałam delikatnego plamienia w brązowym odcieniu. Bólu żadnego nie czuje. Nie mam możliwość dzisiaj pójść do ginekologa ale wiem ze jak tylko poczuje ból na na szpital.
Test ciemnieje wiec dziwnie to wszystko wygląda, najlepiej zrob przyrost bety hcg i wtedy wyjdzie czy spada, czy rośnie a jak rośnie to czy prawidłowo. Co do plamienia to nic dziwnego masz bardzo niski progesteron jak na ciąże i jeśli ciąża jest prawidłowa czego nie możemy wykluczyć na 100% to powinnaś przyjmować dodatkowy progesteron żeby podtrzymać ciąże. Wg mnie jak nie masz jak iść do lekarza dziś to pojechała bym do szpitala i powiedziała bym że plamisz a jesteś w ciąży .Dziękuję dziewczyny. Tak czułam, ze coś jest nie tak. Dodatkowo zrobiłam dzisiaj jeszcze jeden test. Górny test wczorajszy, na dole ten z dzisiaj. Niestety dostałam delikatnego plamienia w brązowym odcieniu. Bólu żadnego nie czuje. Nie mam możliwość dzisiaj pójść do ginekologa ale wiem ze jak tylko poczuje ból na na szpital.
autorka miala pozytywne testy tydzień temu, więc raczej mozna wykluczyć prawidłowo rozwijającą sie ciąże. Beta byłaby o wiele wyższa.Test ciemnieje wiec dziwnie to wszystko wygląda, najlepiej zrob przyrost bety hcg i wtedy wyjdzie czy spada, czy rośnie a jak rośnie to czy prawidłowo. Co do plamienia to nic dziwnego masz bardzo niski progesteron jak na ciąże i jeśli ciąża jest prawidłowa czego nie możemy wykluczyć na 100% to powinnaś przyjmować dodatkowy progesteron żeby podtrzymać ciąże. Wg mnie jak nie masz jak iść do lekarza dziś to pojechała bym do szpitala i powiedziała bym że plamisz a jesteś w ciąży .
No to faktycznie marne szanse żeby było okautorka miala pozytywne testy tydzień temu, więc raczej mozna wykluczyć prawidłowo rozwijającą sie ciąże. Beta byłaby o wiele wyższa.