reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
monika1977 czy ty wiesz co się dzieje z nikusią?
A jak u ciebie teraz z cukrami, kontrolujesz to jakoś teraz? Czy wszystko wróciło do normy?

o nikusi nic nie wiem i zaczyna mnie to martwić. Mam nadzieje,ze u niej ok.
Cukier od czasu do czasu sprwadzam i jest dobrze. Na czczo górna granica normy ale norma. Nie mogę sie jakoś zmobilizowac do zrobienia obciążenia po porodzie.mam glukometr i glukozę więc można zrobic w domu-tylko wysiedz 2 h bez ruchu.dwoje maluchów to nie jest realne.

Cześć dziewczyny

U mnie coś się dzieje z cukrami po obiadku, znacznie wzrosły a jem cały czas to samo i tyle samo. Po obiedzie chodzę, a cukier wyższy:wściekła/y: Śniadanie i kolacja ok, bo zawsze praktycznie jem to samo ( sprawdzone już u mnie rzeczy).

Ja miałam teraz cesarkę i znieczulona byłam w kregosłup.samo znieczulenie było bezbolesne i praktycznie nie czułam wkłucia.u mnie wskazaniem do cc nie była cukrzyca. Miałam przez dwa miesiące cholestazę i dzidzuś ułożony był pośladkowo. Lekarz powiedział,że jesli by była tylko cukrzyca i posladkowe połóżenie to poród siłam natury.

reklama
a w zwykłym szpitalu bedziesz rodzic? czy będziesz podłączona do czegos? jak Cię będą monitrować?

Tak będe rodzić w zwykłym szpitalu. Ja nie biore insuliny (udało mi się jej uniknać, choć też już myslałam że się bez niej nie obejde), jestem na samej diecie wiec nie wiem czy w jakikolwiek sposób będą mnie monitorować pod kątem cukru.
Z tego co pisały wcześniej dziewczyny, jeśli nie ma innych wskazań do cesarki rodzi się normalnie.

Do góry