reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak czesto sie kochacie?

Jak w temacie

• Wszystkich głosujących
    462
A ja jak do tej pory mogłam w sumie przez miesiąc i juz to raczej się nie zmieni, bo zakaz mam do końca ciązy-ZAŁAMKA :sad:
Nie wiem jak to będzie bo to jeszcze 3,5 miesiąca:sick:

reklama
Jestem w 26 tyg.Moj kochany nie chce sie ze mna kochac odkad widac brzuszek.Nie chce nawet pieszcot.Rozmawialismy juz na ten temat,bo poczułam sie mniej atrakcyjna i pomyslałam sobie ze juz go nie pociagam.On twierdzi ze to z obawy o dzidzie.Tłumaczyłam mu wiele razy ze to nie szkodzi dziecku,ale on twierdzi ze woli poczekac az sie urodzi.

alez "tradycyjny' seks nie szkodzi dziecku! chyba ze w bardzo szczegolnych przypadkach kiedy lekarz zabroni.a juz napewno nie zaszkodzi orgazm! dziecko podczas stosunku jest chronione w lonie matki,jest kolysane w rytm jej ciala,absolutnie nic mu sie nie stanie. a swoja droga seks przed porodem jest bardzo wskazany. w spermie sa prostagladyny ktore powoduja rozwieranie szyjki macicy- tak mi tlumaczyl moj ginekolog. pozatym kobieta sie rozluznia co sprzyja latwiejszemu porodowi.ja przed prodem nie stronilam od bliskosci z mezem- choc akurat podczas ciazy seks byl ostatnia rzecza na ktora mialam ochote. wprawdzie potem mialam kilkudziesieciominutowe twardnienie brzucha i skurcze ale to ponoc dobry objaw, oznacza ze porod blisko.w szkole rodzenia 'kazali" nam kochac sie tak czesto jak mamy na to ochote- wyjatkiem sa poczatki ciazy w te dni kiedy bylaby miesiaczka.

na początku ciąży to w ogóle nie miałam ochoty, a teraz w drugim trymestrze mam ochotę, ale niestety zakaz od lekarza :wściekła/y:
szyjka macicy mi się skróciła i nic nie wolno.:dry:

hihihi, a my teraz mamy post:) malutki, ale mamy, w spermie jest oxytocyna, wiec chce darowac sobie porod w 35 tyg, w tamtym tyg po sexie dostalam skorczy, nie az takie duze, ale to juz byly te, jednak po 38 tyg zaczynamy od poczatku zabawe:-)

:-D Ja z moim mężem od 2 miesiecy NIC:szok: To dlatego że martwie się o dziecko i skupiam się tylko nad nim no i zakaz od lekarza:tak: Mnie osobiście nie brakuje baraszkowania,tylko mężuś załamany:-p mówi że''MIĘSIEŃ NIE UŻYWANY ZANIKŁ'':-D ja go uspokajam tym ze po porodzie jeszcze 6 tygodni postu i wszystko wroci do normy:happy:

:-D :-D Ja z moim M w normalnych warunkach sprzyjających kochaliśmy się ze 3 razy w ciągu tygodnia ale teraz w ogóle nie mam ochoty:no: :szok:
Jestem w ciąży w 8 tygodniu i na samą myśl mam ciary :laugh2: ale poprawię się :cool2: i jak mnie złapie ochota to będzie wieeelkie tarcie heh :tak:

Całusiorki

My średnio codziennie:zawstydzona/y: :-D Przed ciążą jakieś 2 razy w tyg,więc jest intensywniej i chyba nawet bardziej gorąco;-)

reklama
Do góry