reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żywienie dziecka w 2 i 3 roku życia

jako warzywne danie mogę polecić jeszcze "leczo" wtedy dochodzi cukinia, papryczki, pomidory,
Robimy też spagetti z prawdziwych pomidorów,
brukselki, buraki, ogórki, kapusta - to wszystko można do obiadu podać.
A do śniadania - jajecznica z pomidorkami, twarożek ze szczypiorkiem i cebulką na kolację naleśniki ze szpinakiem
uff uwielbiam warzywa:))
nie dawaj tylko warzyw z puszek - bo mają mnóstwo soli - groszek tylko mrożony:) w ogóle o tej porze roku mrożonki się sprawdzają. Kupujesz warzywa na parze i obiad gotowy.
Maks na szczęście na razie też woli brokuła od biszkopta.

reklama
charlene hej jeśli chodzi o te kluski z kaszy mannej to gotujesz na wodzie czy mleku ale nawet nie wiedziałam ze jest tyle rodzaji kasz musze wypróbowac , jakas nowość bedzie dla Igora dzięki i pozdrawiam

Dziewczyny a co tu daja , że tak wszystkie chcecie?:):) Bo może i ja bym sie załapała:)
Ja tez nie mam w sumie problemu z karmieniem córeczki.... ale dla mnie priorytetem jest aby ja odzywiac zdrowo, więc bardzo zwracam uwage na to co jej podaje , cała zamrażalke mam zawalona mrozonymi warzywami i nie moge sie doczekac kiedy będzie sezon na świeże:)
Bo moja mała uwielbia warzywka, a hitem u nas jest zupka krem szpinakowa z kleksikiem jogurtu naturalnego- a no i jogurt naturalny- to mogłaby wyżerać wiaderkami::)

chyba już nic nie dają ;)
ja właśnie nie mogę młodego przekonać do jogurtu naturalnego :/ a warzywa też u nas rządzą :D zwłaszcza marchewka z brokułami :D

No to super , dziecko powinno jesc duzo warzyw , a tym bardziej że brokuły sa bardzo bardzo zdrowe..my tez brokuliki jemy:)
Ostatnio kupiłam czerwoną soczewice w realu i mam zamiar wprowadzic ja do menu mojej córci, ponoc ze jest bardzo zdrowa i smaczna:) Mam przepis na pyszną zupke z niej:) A jedynym warzywem ktorego moja Lena sie lubi w zadnej postaci są buraki..nie wiem czemu przeciez dzieci raczej je lubia bo są takie fajne słodkie w smaku...a moja mała motyka nimi pluje:):)

reklama
Do góry