reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zwolnienie od ginekologa.

reklama
Kobiecie w ciąży przysługuje 270 dni zwolnienia lekarskiego, lekarz ginekolog nie może wystawić tego w całości do porodu?
Przecież wiele ciąż kończy się poronieniem, wiele jest komplikacji w trakcie i finalnie nie ma niestety szczęśliwego zakończenia 😞jak lekarz mógłby wystawić zwolnienie na 8 miesięcy? Przecież nie jest w stanie przeciwdziec ze wszystko będzie Ok.
Ginekolog Wystawia l4 od wizyty do wizyty i tak jak dziewczyny piszą dopiero jak jest potwierdzona ciąża czyli bije serce, a rodzinny wystawi Ci l4 płatne 100% dopiero na podstawie karty ciąży. Karty nie założy Ci lekarz w 4/5 tygodniu ciąży raczej bo z tego co pamiętam bijące serce pojawia się trochę później.

Zwolnienia są chyba tak na max 30-31 dni, tak mi mówiła moja gin. Dłużej nie mogą.
Kobiecie w ciąży przysługuje 270 dni zwolnienia lekarskiego, lekarz ginekolog nie może wystawić tego w całości do porodu?
Pierwsze L4 będziesz miała do wizyty serduszkowej 80%. Po wizycie gdzie będzie widać bijace serduszko dopiero 100% i wtedy dr wystawiają od wizyty do wizyty w zależności jak potrzeba co 2, 3, 4 tygodnie.
Ja miałam zwolnienie wystawione na ostatnie 2 miesiące od razu - do planowanego terminu porodu, wizyty co 2 tygodnie dalej były i było wiadomo, że wcześniej będzie poród wywoływany.

ano żywcem żywcem ,już widzę co się dzieje 😏
Sama przez to przeszłamna tym forum.
I dokładnie z tego samego powodu co autorka postu.
I będąc już po ciąży mam wyrobione swoje zdanie - jajo komukolwiek do tego czy będę w ciąży w domu leżeć na kanapie tylko po to, żeby se odpocząć .
Czujesz się rewelacyjnie i chcesz pracować ?
Pracuj , masz do tego prawo 👍
Ale jeśli ja chcę iść na L4, a pracodawcy dodatkow jest to też na rękę- to co to kogo obchodzi na litość boską 😶

Dziękuję, więcej się wypowiadać nie będę bo wiem już z niejednej tutejszej dyskusji jak potoczy się dalsza burza 😄

Bo tak jakby moje pieniądze na to idą? 😝

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry