lady_in_blue
Fanka BB :)
Gdzie masz tutaj plucie jadem ?jak najbardziej się z tym zgadzam, ale można to przekazać w normalny sposób, a nie wyśmiewając się czy plując jadem.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gdzie masz tutaj plucie jadem ?jak najbardziej się z tym zgadzam, ale można to przekazać w normalny sposób, a nie wyśmiewając się czy plując jadem.
Żebyś się dobrze okryła kołderką, bo dzisiaj zimno i Klusce może dupka zmarznąćCoś mi sugerujesz koleżanko sympatyczna?
No niestety czasem pozostaje tylko się śmiać czy tam pluć jadem - nazywaj to jak chceszjak najbardziej się z tym zgadzam, ale można to przekazać w normalny sposób, a nie wyśmiewając się czy plując jadem.
Przecież wiele ciąż kończy się poronieniem, wiele jest komplikacji w trakcie i finalnie nie ma niestety szczęśliwego zakończenia jak lekarz mógłby wystawić zwolnienie na 8 miesięcy? Przecież nie jest w stanie przeciwdziec ze wszystko będzie Ok.Kobiecie w ciąży przysługuje 270 dni zwolnienia lekarskiego, lekarz ginekolog nie może wystawić tego w całości do porodu?
Zwolnienia są chyba tak na max 30-31 dni, tak mi mówiła moja gin. Dłużej nie mogą.
Pierwsze L4 będziesz miała do wizyty serduszkowej 80%. Po wizycie gdzie będzie widać bijace serduszko dopiero 100% i wtedy dr wystawiają od wizyty do wizyty w zależności jak potrzeba co 2, 3, 4 tygodnie.Kobiecie w ciąży przysługuje 270 dni zwolnienia lekarskiego, lekarz ginekolog nie może wystawić tego w całości do porodu?
Mi wystawił rodzinny z kodem b bez karty ciazy , ale miałam wypis z sor z dnia poprzedniego ze jestem w ciazy akcja serca jest i zalecenie oszczędnego trybu życiaNo tak, ale teraz nie zakładają karty ciąży bez akcji serca.
ano żywcem żywcem ,już widzę co się dzieje
Sama przez to przeszłamna tym forum.
I dokładnie z tego samego powodu co autorka postu.
I będąc już po ciąży mam wyrobione swoje zdanie - jajo komukolwiek do tego czy będę w ciąży w domu leżeć na kanapie tylko po to, żeby se odpocząć .
Czujesz się rewelacyjnie i chcesz pracować ?
Pracuj , masz do tego prawo
Ale jeśli ja chcę iść na L4, a pracodawcy dodatkow jest to też na rękę- to co to kogo obchodzi na litość boską
Dziękuję, więcej się wypowiadać nie będę bo wiem już z niejednej tutejszej dyskusji jak potoczy się dalsza burza
Serio ?Bo tak jakby moje pieniądze na to idą?