lady_in_blue
Fanka BB :)
Potem jako młoda kobieta będziesz szukać pracy i będą woleli przyjąć na Twoje miejsce jakiegoś mężczyznę - on na pewno nie zajdzie w ciążę i nie pójdzie chodzić na spacery po parku w czwartym tygodniu ciąży na rachunek pracodawcy a potem ZUS.osoba na takim zwolnieniu ma prawo iść np. na spacer, czy na zakupy (chyba ze ma zwolnienie leżące wtedy to już tylko lekarz i apteka). Raczej każdy ma jakiś tam swój rozum i jest świadomy takich kontroli. Jeżeli taka kontrola wykryje nieprawidłowości to tylko i wyłącznie dana osoba ponosi konsekwencje, wiec dalej nie rozumiem co kogo (spoza organów typu ZUS) interesuje jak ktoś spędza swój prywatny czas czy to normalnie czy na zwolnieniu lekarskim. Jeżeli taka osoba chce ryzykować i pójść do kina jego sprawa. To wyglada trochę jak zazdrość, że jej się upiekło, a mi pewnie by się oberwało…
Od razu dodam - ja akurat jestem w ciąży po 2.5 roku starań, ciąży z in vitro, z przebojami i włączoną immunosupresją. Więc na prawdę nie zazdroszczę nikomu zaradności, że sobie za pieniądze załatwił L4, bo ja je mogę mieć z powodu wskazań. Ale nie mam takiej potrzeby i jestem w stanie zorganizować sobie pracę więc pracuję.