reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zwolnienie od ginekologa.

Nie wiem, dlatego pytam 🤷🏽‍♀️

Swoją drogą, fajne podwójne standardy - wyłudzenie zwolnienia lekarskiego jest ok ale wyłudzenie zasiłku dla samotnej matki już nie 😂😂😂

A może taka Karyna nie mogła skorzystać z wyłudzenia zwolnienia lekarskiego bo nie pracuje wiec "chociaż raz w życiu" by sobie z innego zasiłku skorzystała 🤷🏽‍♀️
No jak jedni mogą to przecież czemu inni nie 😂😂😂🤷🏽‍♀️

A gdzie napisałam, że wyludzanie l4 jest ok ? Nie jest ale czepiacie się tak już tu innych o te l4, a nie spojrzycie, że wielu innych ludzi wyłudza również w wielu innych sytuacjach i to też nie jest ok.

reklama
Kobiety czytam to forum i niektóre z Was to poprostu zazdrość zżera.
Osobiście uważam, że jeśli pracodawcy mogą nas wykorzystywać to będąc w ciąży nie ma nic złego pójść na zwolnienie lekarskie. I mamy do tego pełne prawo!
Ciąża to nie choroba, to dlaczego często czujemy się dużo gorzej niż przed zajściem w ciążę?
Czasami to jest sposób, żeby pokazać pracodawcy, że nie można wykorzystywać pracowników bo prędzej czy później może się obrócić przeciwko niemu.
Jeśli ktoś w ciąży chce pracować, czuję się dobrze, lubi swoją pracę i jest zadowolony to droga wolna niech pracuje. Nic mi do tego.
Ale doskonale rozumiem osoby, które nie dość że są w ciąży i mają prawo do zwolnienia (również do odpoczynku) a sytuacja w ich pracy naraża ich na ciągły stres a w dodatku finansowo też nie są zadowolone to niech korzystają z tego zwolnienia!
Sama mam stresującą pracę, od kilku miesięcy dorzucone obowiązki koleżanki, która została zwolniona. I pomimo obietnic kogoś do pomocy i podwyżki zwodzili mnie tak miesiącami.
Teraz mają za swoje. Bo na moim miejscu są teraz 3 osoby ! Więc ich koszta wzrosły potrójnie.
I nie mam wyrzutów sumienia, że poszłam na zwolnienie lekarskie. Dziecko jest dla mnie tym bardziej największym skarbem jaki mógł mi się w tym momencie przytrafić.
Może to jedyna okazja w ich życiu. Nie każdy planuje gromadkę dzieci. A tych co zazdroszczą miałabym szeroko w poważaniu.

Osobiście uważam, że jeśli pracodawcy mogą nas wykorzystywać to będąc w ciąży nie ma nic złego pójść na zwolnienie lekarskie. I mamy do tego pełne prawo!
Ciąża to nie choroba, to dlaczego często czujemy się dużo gorzej niż przed zajściem w ciążę?
Czasami to jest sposób, żeby pokazać pracodawcy, że nie można wykorzystywać pracowników bo prędzej czy później może się obrócić przeciwko niemu.
Jeśli ktoś w ciąży chce pracować, czuję się dobrze, lubi swoją pracę i jest zadowolony to droga wolna niech pracuje. Nic mi do tego.
Ale doskonale rozumiem osoby, które nie dość że są w ciąży i mają prawo do zwolnienia (również do odpoczynku) a sytuacja w ich pracy naraża ich na ciągły stres a w dodatku finansowo też nie są zadowolone to niech korzystają z tego zwolnienia!
Sama mam stresującą pracę, od kilku miesięcy dorzucone obowiązki koleżanki, która została zwolniona. I pomimo obietnic kogoś do pomocy i podwyżki zwodzili mnie tak miesiącami.
Teraz mają za swoje. Bo na moim miejscu są teraz 3 osoby ! Więc ich koszta wzrosły potrójnie.
I nie mam wyrzutów sumienia, że poszłam na zwolnienie lekarskie. Dziecko jest dla mnie tym bardziej największym skarbem jaki mógł mi się w tym momencie przytrafić.
Może to jedyna okazja w ich życiu. Nie każdy planuje gromadkę dzieci. A tych co zazdroszczą miałabym szeroko w poważaniu.
Ale zazdrość o co?

ktoś tutaj wpadł potrollować 🤡 jeden post na forum, odgrzewany kotlet sprzed roku i temat dość kontrowersyjny… idź być kiepskim trollem gdzie indziej 🤡

Do góry