M
Martyna00
Gość
Dla Pani ciekawości,tak robiłam dziś
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak z czystej ciekawości.. ile Ty masz lat?Dla Pani ciekawości,tak robiłam dziś
A Pani z Policji?Tak z czystej ciekawości.. ile Ty masz lat?
Nie. To czysta ciekawość.A Pani z Policji?
tak co miesiąc każdy wpłaca do swojej skarbonki wiesz skąd są brane pieniądze? Czy uważasz że Państwo daje?Dziewczyny strasznie Was boli to jej L4. Chce iść, może iść - niech robi co uważa. Nie wy jej płacicie, ma prace legalna, płaciła składki, więc i L4 ma święte prawo wziąć.
A Wy zachowujecie się jakby zaciążyła, znalazła prace dla L4 i macierzyńskiego.
80% ludzi myśli, że to Państwo daje za darmotak co miesiąc każdy wpłaca do swojej skarbonki wiesz skąd są brane pieniądze? Czy uważasz że Państwo daje?
a wieczorem drukuje pinionszki80% ludzi myśli, że to Państwo daje za darmo
każdy kto pracuje na umowę o pracę ma prawo do zwolnienia lekarskiego. Więc proszę Cie, niech wyciągają te pieniądze z dupy, nie interesuje mnie to. Skoro place wszystkie wysokie składki, mam prawo iść na L4 ciążowe, chorobowe czy na dziecko, i nikt nie ma prawa mnie z tego rozliczać.tak co miesiąc każdy wpłaca do swojej skarbonki wiesz skąd są brane pieniądze? Czy uważasz że Państwo daje?
Ale nikt jej nie broni iść na L4 skoro źle się będzie czuła w ciąży. Tutaj bardziej chodzi o to, że to l4 będzie naciągane. Później dzięki takim osobą, kobieta która naprawdę potrzebuje tego zwolnienia go nie dostanie. Dlaczego? Bo lekarze boją się wystawiać zwolnień. Myślisz, że na NFZ lekarz wystawi Ci L4 jeśli nie ma do tego podstaw? Nie.każdy kto pracuje na umowę o pracę ma prawo do zwolnienia lekarskiego. Więc proszę Cie, niech wyciągają te pieniądze z dupy, nie interesuje mnie to. Skoro place wszystkie wysokie składki, mam prawo iść na L4 ciążowe, chorobowe czy na dziecko, i nikt nie ma prawa mnie z tego rozliczać.