M
Martyna00
Gość
Mogłabym prosić o wytłumaczenie o co chodzi z kodem B?z kodem B jest 100%.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mogłabym prosić o wytłumaczenie o co chodzi z kodem B?z kodem B jest 100%.
.... jeszcze raz napiszę. Jeśli masz karte ciąży i jest serduszko to płatne 100 procent. A jeśli szybciej lekarz ci wystawi l4 bez tego to raczej bez kodu BNa l4 ma się płacone 80%? Słyszałam od kogoś ze 100%
Ja mam czasami wrażenie, że tę jadkę robią osoby zapatrzone z uwielbieniem w tvp1 gdzie Polska jest przedstawiana jako kraj mlekiem i miodem płynącym.
Pracodawca da nam wszystko od ręki, wszyscy są bogaci, każde prawo pracownika jest respektowane , wszędzie jest idelnie, nie ma aż tak ciężkich prac których nie możnaby wykonywać, a jeśli ktoś już idzie na l4 to razu cwaniak, leń i czysta patologia
Autorko : dużo zdrowia
kodB oznacza ciążęMogłabym prosić o wytłumaczenie o co chodzi z kodem B?
Oczywiście ze skorzystamMoże wystawić l4 przed serduchem ale bez kodu B w sensie platne 80 procent do pory az na wizycie będzie serduszko, wtedy wystawi z kodem B. Tak czy siak autorka pewnie skorzysta z l4. Prawo, prawam a życie życiem. a to że zaraz zrobi sie tu kongo, no cóż... (dyskusja zbędna autorka zadaje pytanie a i tak postąpi zgodnie z soba, proste)
09.03Autorko a kiedy ty wizyte masz u ginekologa ?
Oczywiście ze skorzystam ,nie wyobrażam siebie dźwigać skrzynek z częściami będąc w ciąży,zadałam po prostu pytanie jak to wyglada z tym L4 a nie ze się zastanowię czy wogole je wziąćMoże wystawić l4 przed serduchem ale bez kodu B w sensie platne 80 procent do pory az na wizycie będzie serduszko, wtedy wystawi z kodem B. Tak czy siak autorka pewnie skorzysta z l4. Prawo, prawam a życie życiem. a to że zaraz zrobi sie tu kongo, no cóż... (dyskusja zbędna autorka zadaje pytanie a i tak postąpi zgodnie z soba, proste)
te 100% to też teoretycznie ... bo na koniec i tak się okazuje że jednak jest 80% z kwotu, bo zus pobiera swój podatek zdrowotny.... jeszcze raz napiszę. Jeśli masz karte ciąży i jest serduszko to płatne 100 procent. A jeśli szybciej lekarz ci wystawi l4 bez tego to raczej bez kodu B
te 100% to też teoretycznie ... bo na koniec i tak się okazuje że jednak jest 80% z kwotu, bo zus pobiera swój podatek zdrowotny