reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zwiastuny porodu

ver6ena

Zaangażowana w BB
Witajcie, czy doświadczyłyście opadania brzucha przed porodem? Na ile przed? Czy były inne zwiastuny, że to już się dzieje?
U mnie wyraźna ulga w oddechu, nudności, rozluźnienie w jelitach i mąż stwierdził, że chodzę jak kaczka bardziej niż dotychczas.
Jakieś kucie w szyjce, nacisk na miednicę to wiadomo też mam.

reklama
Witajcie, czy doświadczyłyście opadania brzucha przed porodem? Na ile przed? Czy były inne zwiastuny, że to już się dzieje?
U mnie wyraźna ulga w oddechu, nudności, rozluźnienie w jelitach i mąż stwierdził, że chodzę jak kaczka bardziej niż dotychczas.

Nie. Tak naprawę byłam w szoku jak lekarz na badaniu powiedział mi, że jest już 5/6cm :D

Żadnych zwiastunów, mimo że się doszukiwałam. Opadnięcie brzucha, kłucie w szyjce, odejście czopa itd. miałam na długo przed porodem.

Ja co prawda nie mam jeszcze zadnych doświadczeń z porodem, ale na szkole rodzenia położna mowiła ostatnio, że jednym ze zwiastunów może być biegunka.

Żadnych zwiastunów, mimo że się doszukiwałam. Opadnięcie brzucha, kłucie w szyjce, odejście czopa itd. miałam na długo przed porodem.
a kiedy odszedł czop? Ciekawa jestem jak długo można bez niego chodzić. To pewnie kawałkami się oczyszczało?

a kiedy odszedł czop? Ciekawa jestem jak długo można bez niego chodzić. To pewnie kawałkami się oczyszczało?

Urodziłam trójkę dzieci nie wiem co to czop 😆

Szyjkę miękka i skrócona do zera miałam też jakoś koło 36tc (miałam wtedy mniej wiecej zdjety pessar bo od poczatku szyjka sie skracała).
Poród został wywołany w 39+3

Kawałkami na tydzień przed w pierwszej ciąży, w drugiej po 1-2 tygodniach od odejścia kawałka nadal nic się nie zaczęło i miałam indukcję i reszta odeszła na indukcji dopiero :)

reklama
U mnie biegunka, wzmożona ruchliwość dziecka i przeczucie, że to już "ten dzień". Mi brzuch opadł dużo wcześniej, czop odszedł w tym samym dniu

Do góry