reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zrzucamy zbędne kilogramy :) - mega reaktywacja

reklama
a mi pozostaje jeszcze do zrzucenia 25 jeśli marze o mojej wadze z przed ciąż obu a teraz jestem w dolnych partiach ciała już taka jak przed Wiki tylko te cyce ale pracuje intensywnie żeby zrzucić bo m i plery pekną

Pisalam wam o moim zdziwieniu jak po bogatym we wszelkie pokusy kulinarne wypadzie do Hamburga mieszcze sie z latwoscia w swoje spodnie...kilka dni temu odwazylam sie i weszlam na wage: schudlam! Do wagi sprzed ciazy brakuje mi tylko 2 kg!!!!Oczywscie marzy mi sie ciut wiecej ale spokojnie, da sie zrobic:sorry2:. Łykam od 3 tygodni tabletki herbaty Pu-erh z chromem i to im zawdzieczam glownie ten razultat! Kilka lat temu tez je lykalam i schudlam ( bez cwiczen) 8 kg a efekt byl trwaly!
Zamierzam skonsumowac jeszcze jedne opakowanie ale oczywiscie nie zapominajac o rozsadku w wyborze jadlospisu!

W Stanach bardzo reklamuja srodek o nazwie Alii, jest on oficjalnie dopuszczony do obrotu przez cos na wzor naszego ministerstwa zdrowia. Niestety ja karmie piersia wiec wszelkie prochy odpadaja.:sorry2: Zostaje tylko dieta:baffled:

Hruda a pod jaką nazwą występują te tabletki z herbatą i chromem?
kiedyś łykałam sam chrom i piłąm czerwoną herbate ale o tabletkach pierwsze słysze?
Pu - Erh, Czerwona herbara z chromem, 100 kapsulek po 505 mg
Dostepny nie w kazdej aptece, ja musialam obskoczyc 3 ale dostalam.

Witam ponownie, laseczki.

A ja pod wpływem Gabids zdecydowałam - po wypłacie zaczynam dietę kopenhaską. Już kiedyś (dawno temu) ją stosowałam i po 13 dniach schudłam 8 kg. Nie jest to dużo, biorąc pod uwagę, że muszę schudnąć 3 razy tyle ale na dobry początek i to w tak krótkim terminie wystarczy. Pokopałam w necie i znalazłam fajną stronkę poświęconą tej dietce:
Dieta kopenhaska - Kompendium

Do tego chyba zdecyduję się na serię masaży, które wspomogą odchudzanie i być może pozwolą pozbyć się paskudztwa z okolic pępka (mam na myśli swój rozwleczony i obtłuszczony brzuchol). Może zapiszę się na jakąś gimnastykę? Mama nawet obiecała, że będzie zostawać z dzieciarnią, bylebym tylko ruszyła tyłek;-):-)

Będzie to dobra podstawa do wprowadzenia długoterminowej diety "MŻ", żeby znowu nie skończyło się na Diecie Cud czyli nażreć się na śniadanie, nażreć się na obiad, nażreć się na kolację, a jak schudnę to będzie cud:-D:-D:-D

Qurcze, babeczki, muszę się jakoś zmotywować. Już niedługo wakacje, a ja wyglądam jak monster.

Znacie jakiś sposób (oprócz silnej woli) na pozbycie się napadu chcicy na słodkości? Drugi mój grzech to podjadanie. Jak siedzę przed TV, czytam albo oglądam coś w necie, strasznie nęci mnie do podjadania wszelkich pogryzek (paluszki, ciastka itp.).

Atru - podjadaj ale cos co ma mniej kaloriii lub jest przydatne twojemu organizmowi a nie bezwartosciowe ( glutenowe!) ciastka czy paluszki np owoce, pestki dyni, orzechy ( ale w rozsadnych ilosciach), salatka grecka, jablko ale pokrojone by mozna bylo dluzej jesc...ja tez mam napaday podjadania przed tv ale wyzej opisane nie-łakocie jakos mnie ratuja...( wiesz, Atru, takie podjadanie ma swoje przylozenie na nasze radzenie sobie z wieloma "problemami" w srodku...ja wciaz szukam odpowiedzi heh)

reklama
Hruda - żebyś wiedziała, że z tym podjadaniem to chodzi chyba bardziej o problemy w środku... Zawsze miałam tendencję do zajadania smutków i stresów... Qurcze, mam takiego doła... Niby jestem szczęśliwa, niby wszystko w porządku ale... Psychicznie czuję się fatalnie. Wysiadam. Jestem zakompleksiona na punkcie swojego wyglądu, czuję się grubą, paskudną, okropną babą, a nie mam sił i wystarczającego samozaparcia, żeby coś z tym zrobić. Zostaje mi tylko użalanie się nad sobą... Chyba psycholog mi bardziej potrzebny niż dietetyk...

Do góry