Sol - nie zrobilam ankiety lecz liste, bo chce zeby bylo wiadomo w jakim wieku urodzila konkretna mamusia... ;-)
ewelinka2106 - Na to wyglada poki co... coz... szczerze mowiąc lekarze byli w porzadku, nie traktowali mnie inaczej jak inne kobiety ale położne były okropne... rzucały głupie aluzje, traktowały mnie jak po prostu gówniarę, zbywały mnie, nie odpowiadały na pytania [często odpowiadały ironią...] . Wkońcu i ja się przełamałam i zaczęłam im dowalać ... odziwo, wszystkim innym matkom pokazywały jak sie pierwszy raz przebiera dzidziusia, karmi itd. nawet babce która leżała ze mną na sali - do mnie nawet nie podeszły i właściwie to nawet nie chciałam już wtedy pomocy tych mend.
Co do porodu - kiedy się zgłosiłam na izbę, położna przyjmująca mnie się zaśmiała widząc jak mina mi się kwasi przy skurczach i powiedziała "co Ty tak sie prezysz, wiesz ze porod bedzie bolal bardziej?" ...
Odbierała już porod bardziej miła położna, jakoś to poszło ... chociaż szczerze mogę powiedzieć, ze nie wspominam pobytu w szpitalu nawet "w miarę" .
Najważniejsze to im się nie dać - chociaż w trakcie porodu raczej bym nie dogryzała bo mogą sprawić, że poród bedziesz wspominała jeszcze gorzej.. pozdrawiam.