reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

Agucha przestań gadać takie głupoty, a tym bardziej tak myśleć !!!! Jesteś wspaniałą Mamą !!!:-):-):-)

A co do zaparć niestety nie pomogę, ale posyłam dużo pozytywnych myśli, by było łatwiej.

reklama
Agucha oszalalas!!! nie mow tak:) Jestes super mama bo sie przejmujesz i martwisz:) Kazda z nas ma gorsze dni i kazdego moze to dopasc:(

Ja na kolke polecam gripe wather dostepne w aptece albo Sab simplex niemieckie krople. Dzieciom moich 3 kolezanek pomogly i po rekach m,nie calowaly...:)

Agycha spokojnie bedzie tylko lepiej, popros kogos o pomoc i odpocznij bo przez to wszystko to czlowiek nie wiem co robi i mowi:(
tzrymaj sie bedzie dobrze zamin sie obejzysz:)

Na zaparcia czopek glicerynowy napewno pomoze:)

Aguszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIe wolno Ci tak o sobie myśleć... Bliźniaczki mają najwspanialszą mamę pod słońcem!!!!!!!!!!!!

Z jednym masz rację, jak jesteś zdenerwowana, to one to wyczuwają i pewnie przez to bardziej płaczą.... jak Igus miał kolki, ja płakałam razem z nim i nie potrafiłam go uspokoić:no: Robił to M., który jakoś spokojniej do tego podchodzilł, albo przychodziła moja mama:tak:

a co do zaparć, to kurcze, ja nie miałam takich problemów z Igorem, ale może spróbuj podkurczać Małym delikatnie nóżki do brzuszka, może spróbuj podawać jakieś herbatki na zaparcia dla niemowląt. A rozmawiałaś z lekarzem na ten temat?? Moja kumpela podawała swojej córeczce DEBRIDAT na zaparcia i pomagało:tak:
W skrajnych wypadkach wiem, ze rodzice pomagają dzieciom termometrem, ale ja jestem przeciwna tej metodzie, bo można rozleniwić jelitka.

I gratki skończonego okresu noworodkowego:-):-) Już masz niemowlaczki w domku:-)

Agucha z babcinych metod na zaparcia u dzieci: łyżeczka cukru do butelki z pokarmem ale tylko od wielkiego dzwonu, podkurczanie nóżek do brzuszka, masaż brzuszka (ciepłe ręce, trochę oliwki i okrężne ruchy), moja mama na ból brzucha prasowała niezbyt gorącym żelazkiem ręcznik albo pieluszkę i jak miało taką temperaturę, że było po prostu ciepłe przykładała do brzuszka. A jak zaparcia się będą powtarzać to możliwe, że mieszanka jest za gęsta i trzeba trochę mniej proszku sypać. A poza tym odetchnij głęboko, zaparcia u tak malutkich dzieci się zdarzają i tyle, to nie jest kwestia tego jaką jesteś mamą, a jak się uspokoisz łatwiej będzie Ci myśleć. Wiem, że łatwo powiedzieć.

Tak dicoflor robi fajną florę w jelitach i często stosowany jest przy antybiotyku. Do tego ćwiczenia nóżkami, a w ostatecznosci termometr, ale to naprawdę w ostateczności.

Kopfer moje małe jedzą też roznie raz mniej raz wiecej jest to w granicach od 60-100ml a jedzą co dwie i pół jak zjedzą wcześniej mniej albo co trzy godziny.

Ann tą muzykę znalazłam na necie a konkretnie na chomikuj.pl i stamtąd ściągnęłam

a ja właśnie mam mega jazdę:-( płacz Juli prezenie sie nie moze kupki zrobic a krople nie pomagają:-(

agucha - nie martw się nic tymi zaparciami. Moja kuzynka co rodziła w kwietniu córeczkę miała taki mega problem że mała kupki nie robiła w ogóle jak nie dostała czopka i co była położna i powiedziała, że niemowlak do 5 dni może nie robić kupy, pojechała do pediatry i ona to samo zapisała syropek dla małej i powiedziała, że się to unormuje. Ja myślałam że właśnie mieszanka mm którą przygotowuje dla niej jest za mocna i przez to zaparcia ale ona twierdzi inaczej. Dopiero teraz od jakiegoś tygodnia małej się unormowało i robi sama kupkę bez wspomagaczy tak więc nie martw się bo jesteś wspaniałą mamusią ślicznych aniołeczków i nie możesz się załamywać :) Głowa do góry, tulę mocno :***

Agucha - ja o zaparciach wiem tyle, co właśnie przeczytałam od dziewczyn;-) ale mamą jesteś świetną!!!! Ciężko jest z jednym niemowlakiem, a Ty masz przecież dwie księżniczki do przytulania, karmienia, przewijania, bawienia i uspokajania. PODZIWIAMY CIĘ :*:-D

moja panna też od niedzieli nie zrobiła kupy :( i dziś jest prężonko i płacze, M. poleciał po espumisan, jak będzie ją długo męczyć to damy i już. Agucha ty dawałaś przy wzdęciach nie? podejrzewam rosół, zrobiliśmy taki z warzywami z torebki i tam był por... może to to?
i pewnie czuje stresior mój - maja przyjechać teście i brat M. - wstydzę się przy nich karmić, boję się, że mała będzie dokazywać i w ogóle ;/;/;/

Agucha Ty dla mnie jesteś MEGA BOHATEREM MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!! i nie waż się myśleć inaczej! nie wyobrażam sobie w ogóle jak dajesz radę z dwoma maluchami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! podziwiam Cię bardzo!!!!

reklama
Ann a może spróbujcie małej dać herbatkę koperkową , wiem że moja kumpela dawała swojemu synkowi na " lepsze sranko '' bo on miał wieczne kolki i ta herbatka mu pomagała ....

agucha Ty jesteś mamą-bohaterką tego forum !! (póki co Ty masz dwa berbecie małe ) i jesteś mamą po raz pierwszy , to nie dość że to jest już mega wyczyn , to jeszcze zajmujesz się dwiema królewnami . dla mnie SZACUN !! DASZ SOBIE RADĘ ! Trzymam kciuki !

Do góry