reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

Agucha przestań gadać takie głupoty, a tym bardziej tak myśleć !!!! Jesteś wspaniałą Mamą !!!:-):-):-)

A co do zaparć niestety nie pomogę, ale posyłam dużo pozytywnych myśli, by było łatwiej.

reklama
Agucha oszalalas!!! nie mow tak:) Jestes super mama bo sie przejmujesz i martwisz:) Kazda z nas ma gorsze dni i kazdego moze to dopasc:(

Ja na kolke polecam gripe wather dostepne w aptece albo Sab simplex niemieckie krople. Dzieciom moich 3 kolezanek pomogly i po rekach m,nie calowaly...:)

Agycha spokojnie bedzie tylko lepiej, popros kogos o pomoc i odpocznij bo przez to wszystko to czlowiek nie wiem co robi i mowi:(
tzrymaj sie bedzie dobrze zamin sie obejzysz:)

Na zaparcia czopek glicerynowy napewno pomoze:)

Aguszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIe wolno Ci tak o sobie myśleć... Bliźniaczki mają najwspanialszą mamę pod słońcem!!!!!!!!!!!!

Z jednym masz rację, jak jesteś zdenerwowana, to one to wyczuwają i pewnie przez to bardziej płaczą.... jak Igus miał kolki, ja płakałam razem z nim i nie potrafiłam go uspokoić:no: Robił to M., który jakoś spokojniej do tego podchodzilł, albo przychodziła moja mama:tak:

a co do zaparć, to kurcze, ja nie miałam takich problemów z Igorem, ale może spróbuj podkurczać Małym delikatnie nóżki do brzuszka, może spróbuj podawać jakieś herbatki na zaparcia dla niemowląt. A rozmawiałaś z lekarzem na ten temat?? Moja kumpela podawała swojej córeczce DEBRIDAT na zaparcia i pomagało:tak:
W skrajnych wypadkach wiem, ze rodzice pomagają dzieciom termometrem, ale ja jestem przeciwna tej metodzie, bo można rozleniwić jelitka.

I gratki skończonego okresu noworodkowego:-):-) Już masz niemowlaczki w domku:-)

Agucha z babcinych metod na zaparcia u dzieci: łyżeczka cukru do butelki z pokarmem ale tylko od wielkiego dzwonu, podkurczanie nóżek do brzuszka, masaż brzuszka (ciepłe ręce, trochę oliwki i okrężne ruchy), moja mama na ból brzucha prasowała niezbyt gorącym żelazkiem ręcznik albo pieluszkę i jak miało taką temperaturę, że było po prostu ciepłe przykładała do brzuszka. A jak zaparcia się będą powtarzać to możliwe, że mieszanka jest za gęsta i trzeba trochę mniej proszku sypać. A poza tym odetchnij głęboko, zaparcia u tak malutkich dzieci się zdarzają i tyle, to nie jest kwestia tego jaką jesteś mamą, a jak się uspokoisz łatwiej będzie Ci myśleć. Wiem, że łatwo powiedzieć.

Tak dicoflor robi fajną florę w jelitach i często stosowany jest przy antybiotyku. Do tego ćwiczenia nóżkami, a w ostatecznosci termometr, ale to naprawdę w ostateczności.

Kopfer moje małe jedzą też roznie raz mniej raz wiecej jest to w granicach od 60-100ml a jedzą co dwie i pół jak zjedzą wcześniej mniej albo co trzy godziny.

Ann tą muzykę znalazłam na necie a konkretnie na chomikuj.pl i stamtąd ściągnęłam

a ja właśnie mam mega jazdę:-( płacz Juli prezenie sie nie moze kupki zrobic a krople nie pomagają:-(

agucha - nie martw się nic tymi zaparciami. Moja kuzynka co rodziła w kwietniu córeczkę miała taki mega problem że mała kupki nie robiła w ogóle jak nie dostała czopka i co była położna i powiedziała, że niemowlak do 5 dni może nie robić kupy, pojechała do pediatry i ona to samo zapisała syropek dla małej i powiedziała, że się to unormuje. Ja myślałam że właśnie mieszanka mm którą przygotowuje dla niej jest za mocna i przez to zaparcia ale ona twierdzi inaczej. Dopiero teraz od jakiegoś tygodnia małej się unormowało i robi sama kupkę bez wspomagaczy tak więc nie martw się bo jesteś wspaniałą mamusią ślicznych aniołeczków i nie możesz się załamywać :) Głowa do góry, tulę mocno :***

Agucha - ja o zaparciach wiem tyle, co właśnie przeczytałam od dziewczyn;-) ale mamą jesteś świetną!!!! Ciężko jest z jednym niemowlakiem, a Ty masz przecież dwie księżniczki do przytulania, karmienia, przewijania, bawienia i uspokajania. PODZIWIAMY CIĘ :*:-D

moja panna też od niedzieli nie zrobiła kupy :( i dziś jest prężonko i płacze, M. poleciał po espumisan, jak będzie ją długo męczyć to damy i już. Agucha ty dawałaś przy wzdęciach nie? podejrzewam rosół, zrobiliśmy taki z warzywami z torebki i tam był por... może to to?
i pewnie czuje stresior mój - maja przyjechać teście i brat M. - wstydzę się przy nich karmić, boję się, że mała będzie dokazywać i w ogóle ;/;/;/

Agucha Ty dla mnie jesteś MEGA BOHATEREM MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!!! i nie waż się myśleć inaczej! nie wyobrażam sobie w ogóle jak dajesz radę z dwoma maluchami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! podziwiam Cię bardzo!!!!

reklama
Ann a może spróbujcie małej dać herbatkę koperkową , wiem że moja kumpela dawała swojemu synkowi na " lepsze sranko '' bo on miał wieczne kolki i ta herbatka mu pomagała ....

agucha Ty jesteś mamą-bohaterką tego forum !! (póki co Ty masz dwa berbecie małe ) i jesteś mamą po raz pierwszy , to nie dość że to jest już mega wyczyn , to jeszcze zajmujesz się dwiema królewnami . dla mnie SZACUN !! DASZ SOBIE RADĘ ! Trzymam kciuki !

Do góry