reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

Ja Ninę szczepiłam rota i 5w1. A tutaj doszczepili ją na pneumo i meningo. (Tu wszystkie szczepionki są za darmo).
Sara dostanie wszystkie szczepionki, tj 6w1, rota, pneumo i meningo.
Pierwsze szczepienie mamy w 7tyg

reklama
No ja tez raczej zaszczepie na wszystko łącznie z rota żeby sobie nie wyrzucać potem, jak ODPUKAĆ, pojawi się jakieś choróbsko.

Cześć... mam mały problem no i pytanie...
w zasadzie to już zaczęło się wczoraj.. mała dużo płakała.. chciała zrobić kupę ale nie mogła... po jakichś 2h doszliśmy do wniosku że pomożemy jej.. termometrem... nie chciałam jej dawać czopka, bo kiedyś po nim miała taką fazę że hej.....
No więc zrobiła tą kupę.. najpierw poszła taka gęściejsza ale nie było szału....
A dzisiaj znowu płacz.. i prężenie się... znowu jej pomogłam.. ale tym razem to był taki bobek że nie dziwię się że nie mogła go wyprzeć :/ no i dalej jako tako poszło.. no i dziwi mnie skąd te zaparcia... mała zjada bebilon od 1 dnia życia, i nie było problemów z kupką... daję jej herbatkę hipp na trawienie i uspokajającą - wypija od 200ml do 300ml.. nie wiem od czego to ????

p.s. ja nie szczepię na rota i pneumo i szczepię standardowymi, nie skojarzonymi.

My będziemy szczepic 5w1 plus rota na pewno. Co do pneumo to sie zastanawiamy. Ja jestem za, pogadam jeszcze z lekarka. U nas jest sporo dzieciarni, cały przekrój wiekowy i boje sie zeby czegos Adzie nie sprzedali :-(

nadalka- ja bym Ją wodą przepajała, jeśli oczywiście lubi ;-) No i z tym koperkiem to ponoć różnie bywa. Ja piłam, ale małej nic to nie pomagało. Prężyła się strasznie ...

ja nawet nie wiem czy lubi wodę bo jej nie dawałam :szok:
co do ilości to myślę że ok - przepajanie mega - ale joasia naszło mnie właśnie czy to nie od tych herbatek bo to te z hippa , jednak to nie sama natura a ona potrafi dużo jej pić...
zaparzyłam jej rumianek i zobaczymy ...

reklama
My na rota juz zaszczepilismy, a z całą resztą trzeba poczekać, bo najpierw Lena miała tą gorączkę, później antybiotyk... No i po antybiotyku trzeba 2 tyg odczekać. Poza rotawirusami, szczepimy 6w1 + pneumo (pneumo mamy w gratisie, bo Lena jest wcześniakiem).

Nadalka, ja też myślę, że to od herbatek. Lena dostaje od samego początku MM (NAN), do tego mój pokarm i do picia tylko wodę (przegotowanego żywca) zapodaję. Bóle brzuszka, kolki, problemy z kupami czy bąkami - to wszystko jest mi obce. Jednak wiadomo, co dziecko to inaczej :)

Do góry