reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

reklama
My się zdecydowaliśmy na 5w1, wzw szczepię refundowaną, w szpitalu dostała i nie było żadnych skutków ubocznych więc niech już zostanie. U mnie w przychodni 5w1 150zł. Na rota chyba nie będziemy szczepić, co do pozostałych zobaczymy co powie lekarz.

my dziś zaszczepione :)
4110 g waży, więc ponad 1000 g przybrała urodzenia

wybraliśmy 5 w 1 płatną i płatną wzw B (energixa zamiast darmowej koreańskiej euvax) koszt energixa 40 zł, więc przy 180 zł za 5 w 1 to juz drobiazg...

na razie śpi, innych skutków szczepienia brak

podobny mamy plan :tak: engerix podobno dużo lepszy niż euvax

Mmy tez zdecydujemy sie na 5w1 + zoltaczka refundowana. U nas w przychodni 120, a 6w1 kosztuje 190. Na rotawirusy i pneumokoki szczepic nie bedziemy, jakos nie jestem zagorzala zwolenniczka wszystkich mozliwych szczepien i szczerze to jest to dla mnie bicie kasy.

A to mozna wybierac wzw platna czy refundowana...hmm. nic mi lekarka na ten temat dzis nie mowila :/.

Ostatnia edycja:
Ja chce własnie zaszczepić głownie z tego względu że Ada do przedszkola idzie od wrzesnia. Rota napewno zaszczepię, wiem że dizała to szczepienie, a to takie dziadostwo, że szpitalem się moze skończyć u takigo malucha :baffled: Tylko co z tymi pneumokokami... hmmmm. cen jeszcze nie znam, bo laska co sie tym zajmuje akurat na urlopie była jak byłam na wizycie u pediatry.

my zdecydowaliśmy sie na 5w1 , co do rotawirusów i pneumokoków to cały czas się zastanawiamy - jejjj z każdej strony dostajemy różne opinie na ten temat - i weź tu zdecyduj żeby było dobrze...

ja szczepie Wojtka tak jak Igora. 5w1 i rotawirus. przez dwa i poł roku mieliśmy kilka razy do czynienia z biegunka i wymiotami i Igorek przechodził to bardzo łagodnie, albo nie brało go w ogole.
I jeżeli moja przychodnia ma tą płatna wzwB to tez ja wezme.

pneumo od poczatku to kilka dawek, ponad 1000 złu

dla starszaka jedna dawka 200,

u nas 37 w nocy po szczepionce ale juz ok

Ostatnia edycja:
reklama
Róża zapytaj w aptece o ceny szczepionek, moze przychodnia nalicza sobie wiecej, bo różnica faktycznie dość duża.

Rota u nas kosztuje 300 zł za dawkę, czyli 600 za całość. a pneumo 200zł za dawkę.

Do góry