reklama
SophieAnne25
Fanka BB :)
My się zdecydowaliśmy na 5w1, wzw szczepię refundowaną, w szpitalu dostała i nie było żadnych skutków ubocznych więc niech już zostanie. U mnie w przychodni 5w1 150zł. Na rota chyba nie będziemy szczepić, co do pozostałych zobaczymy co powie lekarz.
my dziś zaszczepione
4110 g waży, więc ponad 1000 g przybrała urodzenia
wybraliśmy 5 w 1 płatną i płatną wzw B (energixa zamiast darmowej koreańskiej euvax) koszt energixa 40 zł, więc przy 180 zł za 5 w 1 to juz drobiazg...
na razie śpi, innych skutków szczepienia brak
podobny mamy plan engerix podobno dużo lepszy niż euvax
kosinka
Mmy tez zdecydujemy sie na 5w1 + zoltaczka refundowana. U nas w przychodni 120, a 6w1 kosztuje 190. Na rotawirusy i pneumokoki szczepic nie bedziemy, jakos nie jestem zagorzala zwolenniczka wszystkich mozliwych szczepien i szczerze to jest to dla mnie bicie kasy.
A to mozna wybierac wzw platna czy refundowana...hmm. nic mi lekarka na ten temat dzis nie mowila :/.
A to mozna wybierac wzw platna czy refundowana...hmm. nic mi lekarka na ten temat dzis nie mowila :/.
Ostatnia edycja:
Ja chce własnie zaszczepić głownie z tego względu że Ada do przedszkola idzie od wrzesnia. Rota napewno zaszczepię, wiem że dizała to szczepienie, a to takie dziadostwo, że szpitalem się moze skończyć u takigo malucha Tylko co z tymi pneumokokami... hmmmm. cen jeszcze nie znam, bo laska co sie tym zajmuje akurat na urlopie była jak byłam na wizycie u pediatry.
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
ja szczepie Wojtka tak jak Igora. 5w1 i rotawirus. przez dwa i poł roku mieliśmy kilka razy do czynienia z biegunka i wymiotami i Igorek przechodził to bardzo łagodnie, albo nie brało go w ogole.
I jeżeli moja przychodnia ma tą płatna wzwB to tez ja wezme.
I jeżeli moja przychodnia ma tą płatna wzwB to tez ja wezme.
reklama
kosinka
Róża zapytaj w aptece o ceny szczepionek, moze przychodnia nalicza sobie wiecej, bo różnica faktycznie dość duża.
Rota u nas kosztuje 300 zł za dawkę, czyli 600 za całość. a pneumo 200zł za dawkę.
Rota u nas kosztuje 300 zł za dawkę, czyli 600 za całość. a pneumo 200zł za dawkę.
Podziel się: