reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

Nina robiła przy każdym karmieniu a Sara niestety nie,,, Potem się męczy bidula... znowu się pręży

Joasiu - u nas wyskoczyła przepuklina przez to jej prężenie. To taki guz wypełniony powietrzem. Pod uciskiem powinno się całkowicie schować i być niewyczuwalne.

20120804_185343(1).jpg

reklama
wiem tylko, że mogą to być ciągle zaciśnięte piąstki, albo wyginanie się w literkę C przy leżeniu... na pewno kłopoty ze snem...
Ale to tyle... pewno lekarz musi ocenić...
Koleżanki córka miała i się rehabilitowały

dziewczyny mojej kupki też są czasem żółtawo-zielonkawe, ale tu Kupka noworodka jest napisane, że może to wynikać z żelaza a to akurat ja przyjmuję lub, że może zmienić barwę pod wpływem powietrza. Do tej pory nie mieliśmy jeszcze problemów brzuszkowych, chociaż zdarzało mi się jeść smażone rzeczy. W tym tygodniu wizyta u pediatry zobaczymy co powie.

zyraffka, jak urodziłam starszą, to wzmożone napięcie było bardzo modne i każde dziecko z okolicy musiało być rehabilitowane, moja też. W końcu ktoś nam to wybił z głowy, a ile nerwow po drodze, wizyty u neurologa, usg główki itd...

życzę Ci, żebyś trafiła na mądrego lekarza

Wasze dzieciaki też tak beznadziejnie śpią jak jest upał? kurczę. mała w dzień w ogóle nie śpi spokojnie tylko buajanji w wózku od karmienia do karmienia... dobrze, że w nocy śpi!

ann u mnie wlasnie nie chce spać w lezaczku bo za gorąco
a np w łózeczku czy w lozku normalnie spała
no i często pije czyli częściej do cyca przystawiam

zyraffka co do tego napięcia ja myślę ze to za wcześnie o tym myśleć bo zaciśniete piąstki dziecko będzie miało na początku tak czy siak, wydaje mi się że koło 3 mca taką rzecz mozna sprawdzic

nam jest gorąco to co dopiero tym maluszkom - moje też w ciągu dnia kiepsko śpią chyba że w chłodniejszym pokoju dziś np. Julcia spała od 9 do 16 :szok: oby w nocy spała - póki co obie gwiazdy śpią w swoim łóżeczku :tak: zobaczymy jak długo zapewne do pierwszego karmienia a potem łóżko z mamą a co - gdzie będzie im lepiej jak nie z mamą :tak:

reklama
u nas na mm (na pepti) też są rzadkie kupy, po nutramigenie były zbite i żółte, a teraz Marcyśce się kolor kupy zmienia... raz ma zielony, raz bardziej żółty, dziś zrobiła taki mieszany, żółty z zielonym śluźastym, ja nie wiem, mleka nie zmieniam a w temacie jest różnie, macie pomysł? no kurdę, jak dla mnie cały czas są zbyt zielone..
częstotliwość - 1-2 dziennie. jedna obowiązkowo.

uwielbiam na nią patrzeć jak robi :D jest prześmieszna :D

Ann
, u nas to samo, zaczęło się pięć dni po zmianie mleka na HIPP HA, nie wiem, czy ta kupa jest śluzowata, z pewnością jest ciągnąca, zielono-żółta, zaobserwowałam przy zmianie pieluchy, że ostatni "strzał" jest żółty grudkowaty.. Poza tym kupka jest luźniejsza też "dzięki" temu, że Lidzia siusia przy okazji. Mówiłam o tym pediatrze na wizycie, jak się zaczęły takie kupki, powiedziała, żeby obserwować, podawać delicol do każdego karmienia i BioGaia raz dziennie, i ewentualnie zmienić mleko na Bebilon Pepti.. Tylko że nie chcę dziecku znowu zmieniać mleka... Teraz nasza lekarka jest na urlopie, a ja chyba zadzwonię jutro do położnej i to skonsultuję..
Wczoraj np. była jedna kupka zielono-żółta i dwie całkiem żółte, już była radość, a dzisiaj znowu dwie zielono-żółte...
Ann, czy ty widzisz tam jakiś śluz w tych kupach, czy tylko konsystencją śluz przypominają, ale żadnych nitek śluzu nie ma?

Ostatnia edycja:
Do góry