reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

reklama
dobry wieczór
poprosimy o sposoby na brzuszek :(
boli, pręży... modlę się, żeby to było tylko moje wczorajsze jedzenie a nie początki kolki :((((
Betunka, wiem, że Ty masz spore doświadczenie.... poopowiadasz???

Ann - co tylko będę mogła to podpowiem może coś się u Was sprawdzi. My przerabialiśmy wszystko bo u nas był permanentny kolkowy atak bez konkretnych godzin ale na początek parę pomysłów na taki jak mam nadzieję łagodniejszy stan.

U nas działały takie zabiegi:
kołysanie w foteliku samochodowym,
- ogrzewania brzuszka rozgrzaną pieluszką lub ciepłym podmuchem suszarki ( do tego szum który uspokaja)
- szum (my mieliśmy ten wkład z tego misia garającego z Prince lionheart i włączaliśmy white noise, można też samemu szumieć do uszka po cichu)
- zdecydowanie leżenie i spanie na brzuszku
- fajnie też działało - to pomysł na usypianie - jak kładłam się na łóżku i Franka na brzuszku na własny brzuch i tak nim bujałam trzymając za pupkę jakby w górę i w dół czyli jakby w kierunku swojej twarzy i piersi i w dół. To był fajny masaż odgazowujący dla maluszka i dla mojego jeszcze wtedy pływającego brzucha :-). Masę nocy tak przespaliśmy
- ze specyfików medycznych jak było by ostrzej to polecam Sab simplex tylko sprowadzać trzeba ale da się zamówić bez problemu

Powiedz mi czy to się zdarza o jakiejś konkretnej godzinie, jak mała pije mleko z cycka to czy się pręży i jak już zaśnie to śpi spokojnie czy widać że się tak od czasu do czasu napina na buzi ?

agucha - nie wiem, czy dobrze zrozumiałam... to jak maleństwo nie potrafi ssać i ściąga się laktatorem, to mleko zanika???

z doświadczeń koleżanek, które ściągały mleko, lub karmiły przez nakładki, laktacja bardzo szybko sie zatrzymała:-:)-:)-( nic poza dzieckiem nie jest w stanie pobudzić laktacji....

Ann,
u nas super sprawdzała sie suszarka, kropelki, my akurat używaliśmy Espumisanu, kładzenie na brzuszku i niestety dużoooooooooo noszenia:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

U nas właśnie o dziwo noszenie się nie sprawdziło bo mały był z powodu tego swojego nieustannego dyskomfortu nietykalski, jedynie w grę wchodziła ta pozycja na moim brzuchu :tak:

U nas właśnie o dziwo noszenie się nie sprawdziło bo mały był z powodu tego swojego nieustannego dyskomfortu nietykalski, jedynie w grę wchodziła ta pozycja na moim brzuchu :tak:

a no właśnie, trzeba poobserwować na co dziecko jak reaguje:tak: u kazdego moze sie sprawdzić inna metoda:tak:

u nas te same sposoby co u betunki sie sprawdzały plus podczas kąpieli stale ciepła szmatka/pieluszka na brzuszku i masaże brzuszka. Spanie na moim brzuchu nicoli było praktycznie standardowym punktem dnia:tak:

reklama
Do góry