reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

hej, w nocy mała przekimała w pozycji przez Was podrzuconej. najpierw na brzuszku u taty a potem u mamy. narazie się nie pnie, zobaczymy jak wieczorem będzie.
byliśmy dziś u ortopedy, na usg wyszło, że mała ma niedojrzałe stawy biodrowe jeszcze, ale że to w granicach fizjologii i zalecił oprócz pampersa dokładać tetrę na szerokie pieluchowanie... przez 2 miechy a potem kontrola... co o tym myślicie?
teraz cała 3jka odespaliśmy troszkę noc...
a mnie znów jakiś strach obleciał...:szok:

dziękuję Wam bardzo za rady!!!! pozycja z brzuszkiem wymiata!

reklama
Ann jeżeli masz wątpliwości co do tego pieluchowania to pójdź jeszcze do innego ortopedy zasięgnąć rady ... co dwie opinie innych lekarzy to już się jakiś pogląd robi , bo tak samemu to ciężko stwierdzić ...
ale tak czasami jest że trzeba pieluchować ... żeby się dobrze rozwinęło

dobrze że jakiś sposób na kolkę znaleźliście ;) ! oby tak dalej

Ann, jak nie jesteście do końca przekonani co do opinii to może lepiej to jeszcze skonsultować. Ale chyba szerokie pieluchowanie nic złego zrobić Małej nie moze.
My pieluchowaliśmy Igorka przez jakieś 1,5m.:tak: Na usg bioderek w 6 tygodniu wyszły jakieś nieprawidłowosci. Wiec zalecenie szerokie pieluchowanie. Potem kontrola za 6 tyg. Już było ok i mieliśmy jeszcze jedne usg kontrolne po kolejnych 6 tyg.
A czemu tak wcześnie pojechaliście do ortopedy??

Ann ja też ok 1,5 miesiąca Zuz pieluchowałam, to nic strasznego, a nie zaszkodzi.

I jak wika ciekawa jestem czemu tak szybko do ortopedy pojechaliście?

Ann - szerokie pieluchowanie + pozycja na żabkę i będzie ok. Nina miała dysplazję jednego biodra, miałam za mało wód płodowych i jeden staw się nie wykształcił, więc u nas zalecona była poduszka frejki. Także pielucha przy tym to pikuś, pieluchowanie zgodnie z zaleceniami, póki dziecko jest bardzo plastyczne i możesz w tak krótkim czasie pozbyć się wady :happy:

Ann dobrze, że nocka jakoś Wam minęła, a jeżeli chodzi o prężenie się to ja osobiście moge polecić kropelki Espumisan daje je moim małym jak się prężą i chwila moment i prężenie przechodzi... my nie mamy kolek tylko mamy zaparcia - kurcze przy karmieniu mm tak to jest że dziecko ma problemy z kupką no ale jakoś musimy sobie dawać radę nie ma wyjścia :-)

i ja też ciekawa jestem co tak szybko byłaś u ortopedy my mamy już 4 tyg i ja dopiero teraz będę się umawiała na wizytę.

reklama
Do góry