aga002
Fanka BB :)
Popieram że kobiety powinny miec wybór znieczulenia.Niecałe 3 miesiące temu urodziłam zdrową córeczke i z czystym sumieniem moge polecic ZZO znieczulenie.To bzdury ze nie mozna po tym wstac ,ja po 30min. od porodu stałam prawie na własnych nogach.Mieszkam w Anglii i dziekuję Bogu ze tutaj jest to bezpłatne.Dzieki temu porodu nie wspominam jak koszmar.Dużo a może wszystko zalezy od połoznej.Dodam jeszcze ze mój poród od rozpoczecia bóli trwał 6godzin i bóle parte zaledwie 30min. Położna stwierdziła że jak na pierwsze dieko to poszło mi expresowo.
Popieram w 100 % powinnyśmy mieć wybór
A czy myślałas o dziecku???
moim zdaniem wybierając zzo dziewczyny idą na łatwizne.
dawniej kobiety rodziły w mniej dogodnych warunkach i nic im nie jest! no oczywiście zdarzało sie że kobieta miała kąplikacje ale to było dawno temu. ja też rodziłam 5 godzin i skurcze miałam od razu co 5 i 3 min.bolało strasznie w przerwach miedzy tymi skurczami spałam z wycieńczenia krzyczałam że nie dam rady, ale nawet jakbym maiła to powtorzyć nie wybrałabym znieczulenia.tu nie chodzi tylko o kobiete ale i również o dziecko!
Oczywiście to jest indywidualna decyzja każdej kobiety
10 lat temu myślałam i myślę o nim teraz i nie bardzo rozumiem podtekst tego zdania?