olka11135
Fanka BB :)
Słuchajcie, każdy i tak będzie robił jak uważa. Nie rozumiem po co w takiej sytuacji są dodawane takie postyzauważyłam, że rzadko można tu mieć swoje zdanie..ja mam jakie mam, nie podoba się to nie komentuj tylko daj swoją radę
Myślę, że w takiej że wiele ludzi w Polsce właśnie słucha takiej rady - jedzie na SOR z "głupotą" i co tu kryć blokuje kolejkę, komuś kto naprawdę może jej potrzebować. Ja już nie mówię, że ktoś przez autorkę po prostu umrze, bo lekarz będzie się zajmował nie wiadomo czym, co nie wymaga pilnej konsultacji skoro lekarz, u którego autorka była jej nie zlecił by udała się do szpitala.
SOR jak nazwa wskazuje to "Szpitalny Oddział Ratunkowy" i powinien się zajmować ratunkiem, a nie diagnozowaniem czegoś w weekend bo autorka nie wytrzyma przez weekend (bo ma wizytę w poniedziałek).
I tak jak Ty masz prawo mieć zdanie, że na SOR się jeździ z każdą pierdołą, tak jak mogę mieć takie zdanie, że mi się to nie podoba.
Chociażby dlatego, że wczoraj moje dziecko ze złamaną ręką, czekało na SOR jakieś 30minut, może nawet trochę więcej dłużej, bo przed nami było dziecko ze skaleczeniem, na które uwaga dostało plaster (!), taki zwykły, z psim patrolem. Moje dziecko ma rok i trzy miesiące miesiące więc każda minuta miała dla niego znaczenie na tym SORze. No ale, pewnie też jej ktoś napisał na fejsie czy gdzieś tam: jedź na SOR, to pojechała