reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zielona Góra i okolice

reklama
O nie!!! Takie nocne pogaduchy na temat wyprawki beze mnie?;-);-);-)

Ja się opierałam na liście złożonej przez doświadczone mamy, jaka została sporządzona na sierpniówkach i prawie wypełniłam ją w 100%. Podobnie z torbą do szpitala, ale po otrzymaniu listy ze szkoły rodzenia okazuje się, że połowę z tej torby mogę wypakować, bo zapewnia szpital:) więc jeśli o to chodzi najlepiej zorientować się w szpitalu czego wymagają...
Nie ma na tej liście ceratek na łóżka, jak to jest Mysza? są w szpitalu? czy powinnam jednak mieć? I chyba też wezmę swoje ubranka dla małej... oczywiście zaopatrzyłam się też w majty i podkłady poporodowe, to też chyba wezmę jak już mam... bo co później zrobię z takimi wielkimi pieluchami??:szok:

Jak Wam się podoba ochłodzenie??

Ja miałam miły poranek - wpadł w przejeździe przez ZG kolega, którego widzę dwa razy do roku:) z tej okazji pozwoliłam sobie na dużą mrożoną kawę, teraz poprawiłam szklanką coli; mam nadzieję, że Olka mi wybaczy:)

czesc, mnie pogoda odpowiada, mimo, ze uwielbiam, jak jest gorąco. tyle, ze brzuszek zrobil sie ogromny, a sporo mam jeszcze zalatwiania (sama sobie wymyslam, bo mi sie nie chce siedziec w domu, wole byc w ruchu) i jak jest chlodniej, to jakos tak latwiej...

pytanie, wiecie moze, czy w ktoryms z supermarketow nie ma promocji na pampersy?

Hej
NIe mam pojęcia - ale na pierwsze dni polecam 1-2 Huggies :-)

Co do ceratek - nie ma... U nas w szpitalu :-)

A podkłady zostaw sobie na pierwsze dni w domku

Bo masz jeszcze okres połogu ... I wtedy się przydadzą
Co do ubranek - to zalezy - ja bym korzystała w pierwszych dniach ze szpitalnych - chyba że bierzesz też pampersy :-)

Czekaj Sylwia a Ty nie rodzisz w Nowej Soli? czy tez w Sulechowie?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
ktoras mila tutaj liste wyprawkowa wrzucic?? :D ale bedzie szal z ta wyprawka ale mam jeszcze tyllleee czasu:) zdaze przygotowac idealną:)
a wczoraj kupilismy lozeczko...duuzo za wczesnie..ale trafila sie taka okazja za 250zl z dwoma kompletami poszewek poscieli i materacem ze musielismy wziac---a takie sliczne!! tylko ten materacyk chyba troche za mieekki ..ponoc twardy mocno powinien byc.moj facet wyjechal do roboty wroci w piatek...ciezko samej:(:(

Do góry