reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zielona Góra i okolice

a czy w zg sa jakies tanie sklepy lub hurtownie z artykulami dzidziusiowymi?? bo powoli musze zaczac sie rozgladac bo to duzy wydatek i na jeden raz nie podolam..musza\e powoli komplementowac ta wyprawke....bylam w przylepie (hurtownia) ale ceny bardzooo wygorowane...

reklama
Ho, ho - dziewczyny się rozpisały... :-D

A w Sulechowie dawali maluchom pampersy Bella i dla mnie one bardzo odpowiadają. oryginalny Pampers wogóle mi się nie sprawdza. Ewentualnie Huggies.

a ja po dzisiejszym szczepieniu sie pochwale :-)

Na wyjściu ze szpitala - 4650
Tydzień później - 4850
jak miał 6/7 tygodni - 6000
A jak miał 12/13 - 7000
Teraz jak ma 19/20 - 8100

I już nie będę narzekać :-D

Dori - martwię się o Ciebie!!! Nie ma Ci już 4 dni... odezwij się, jak możesz...

Mysza - jeszcze nic mi nie mówią te notowania wagowe, ale niedługo zacznę śledzić tabele:) Zakładam, ze Miki rośnie wzorcowo!

Hej to oznacza że mój facecik ładnie przybiera na wadze :-D

Spokojnie Oleńka będzie mniejsza:-)

A 8 kilo oznacza że teraz nosze około 20 razem z wózkiem :-D na drugie piętro :-)

I sie cieszę że wózek mam leciutki

Mysza - Ty siłaczko;) Ja zakładam, ze wózek będzie zostawał w garażu, albo w klatce na dole, tylko nie wiem, czy dziecię wtedy lepiej wnosić w gondoli/foteliku, czy po prostu na ręce, wtedy dużo mniej do noszenia;)))

Kaska - cofnij się o kilka stron, kilkakrotnie była mowa o sklepach dla dzieci w ZG. Ja wczoraj zrobiłam udae zakupy w hurtowni ABC przy Osadniczej; sprzedają tam też w detalu, a ceny przystępne - np. ręcznik z kapturkiem 80x80 100% bawełna - 20 zł, przewijak - 40 zł, duży wybór ubranek polskich producentów - od 4 zł. za sztukę. I znalazłam tam też podkłady do łóżeczek, nie chciałam ceratek, żeby była przepuszczalność powietrza i kupiłam - z jednej z strony guma, z drugiej frotka, chyba po 14 zł. I bardzo życzliwa obsługa. A zrobisz tam kompleksowe zakupy - z łóżeczkiem, pościelą i wózkem włącznie, no chyba, że część rzeczy chcesz używanych. Ja tak mam - sporo zakupów na Allegro i nowych i używanych i uzupełniające właśnie w ABC. Wcześniej byłam w kilku innych sklepach to ceny powalające... ale wczoraj pozwoliłam sobie na pluszaka z bijącym serduszkiem, tak strasznie mi się spodobał i kupiłam w Ono. A prosto ze Stanów przyjedzie zamówiona również wczoraj wanienka:) I to już będzie koniec większych zakupów, jeszcze kilka gadżetów aptecznych i wyprawka dla Oli gotowa.

Dziewczyny - jakieś propozycje na fajne spędzenie deszczowej niedzieli?? Co dzisiaj robicie?

super w takim razie uderze na ta osadnicza:) a lozeczko juz mi sie trafilo--uzywane ale w stanie idealnym z pieknymi ochraniaczami i dwoma kompletami poscieli---i to przepieknej za 250zl:) od dwoch dni mam strasznego dola...mam ochote siedziec i plakac...musze jechac do urzedu bo okazalo sie ze musze sie zarejestrowac zeby byc ubezpieczona razem z dzidziusiem...jestem taka zmeczona.....

a jesli chodzi o wage dzieci to dzis widzialam 10 miesieczna dziewczynke ktora wazyla 5 kilo.

Witam zielonogórskie Mamy,

jestem z Zielonej Góry, tu mieszkam i pracuje. Tu też pewnie rozgości się moja dzidzia :-) dziś jesteśmy w 14 tygodniu. Jeszcze możemy się poruszac, więc gdyby jakieś spotkanie to..;-)

reklama
Hej
Witaj Fanaberią :-)
Ze spotkaniem jest kłopot bo dziewczyny nie mają kiedy :-D

Ale zawsze można coś wykombinować :-D

Napisz coś więcej o sobie - z której części Zielonej Góry jesteś :-)

Do góry