reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgłoszenia do Listy Lipcowych Mamuś :)

Gaspar..... całkiem całkiem
a jeśli u mnie będzie dziewczynka to imię niewymyślne tylko zapomniane-Sabina, napewno bedzie jedyna wklasie

reklama
Mi się bardzo podoba Pola,ale ja jestem Ola i mogłby nie wyjść:)Mi bardzo podoba się imię Alan,Fabian i Gracjan czyli te z końcówką "an" ale mój mąż absolutnie się na takie nie zgadza.Podoba mu się za to Juliusz no i Jaś...I bądź tu człowieku mądry...

Kreciku 17t4d to właśnie 18 tydzień:)
Imię Adaś to przesądzone dla chlopca z racji tego że tak miał na imię nieżyjący tata mojego męża i tak chcielibyśmy uczcić jego pamięć (zmarł kiedy mój Krzysiek miał 3 lata). Ale tak ogólnie to mi się podoba i bardziej Adas niż Adam ;D Natomiast Julka to faktycznie b. popularne imie wiec raczej go nie nadamy ale poważnie rozważam Agatke ( choć znow podkreslam ze intuicja podpowiada Adasia).
Basieńko fajnego masz lekarza :D Ciekawe kiedy ja sie dowiem.
Apropos wiecie kiedy USG robi sie juz przez powłoki brzuszne? Bo Krzysiek chciałby być przy nastepnym a nie wyobrazam sobie jego towarzystwa przy dopochwowym ;D

Basieńko, , jak też od wielu lat chcialam miec synusia Kubusia, ale tak ich dużo teraz, że sama juz nie wiem. A tym bardziej ze dzidzius ma sie urodzic 18 lipca i co zaraz za tydzien by mial imieniny i jeden prezent hurtem??? Tego mu nie moge zrobić :))))

K@asie, mój ginek zrobił najpierw dla mnie dopochwowe, a potem zawołaliśmy tatusia i specjalnie dla niego zrobił przez brzuch.

A w którym tygodniu to było? Bo mnie gin powiedział (ale to było dawno bo 5 stycznia) że przez brzuch nic nie bedzie widać.

no to ja nie weim jakiego masz ale ja robiłam tamto badanie w 13-tym tygodniu!!!!!! i widać postać maluszka i tata widział bijące serduszko!

wow ::) Myśle ze zrobil dopochwowe bo jest dokladniejsze na samym poczatku, a to był moje pierwsze u niego USG (mówiąc, że nic nie bedzie widać pewnie miał na myśli szczegóły - niewiem). Mam nadzieje, że tym razem tatuś będzie świadkiem badania bo zdjęcie to nie to samo co widok skaczącego w brzuszku maluszka :D

reklama
K@siek! wiem ze 17t4d to 18 tydzien, ale mi chodzilo dokladniej, bo moja lekarka w mojej karcie ciazy wpisuje zawsze
16+ albo wlasnie 18+, a z suwaczka wychodzi ze to jest dopiero 17+.Troche smiesznie co???
Ja mieszkam w niemczech i nie wiem czy oni wszyscy tu tak licza??? Bylam juz u 2 lekarzy i tak wlasnie nazywali tygodnie ciazy!!! A teraz moze dzieki suwaczkowi wiem dokladniej!!! Bo "+" to nic nie mowi i nigdy niewiesz ile tych plusowych dni masz! ;D :D ;)

Do góry