reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

A mogła byś mi powiedziec na jakiej podstawie masz zdiagnozowane pco? i jakie brałaś przez lata tabletki? ja zaczynam nowy cykl i dostałam Clostylbegyt na pobudzenie jajeczkowania ( co przy pco jest trudne) i luteine na skrócenie cykli bo też mam mega długie.... i oczywiście kwas foliowy.

reklama
Przy długich cyklach ciężko jest wyznaczyc owulkę... wiem to po sobie.... ureguluj sobie to kochana ;)

kochana a czy jesteś w pełni zadowolona ze swojego lekarza??? bo pco to nie żarty. Owszem lekarze zawsze daja nadzieje, ale przy pco powinno sie uregulowac cykl. Sam sie raczej nie ureguluje.DBAJ o sobie kochana. Napewno damy rade.

czy jestem z niego zadowolona? ciezko powiedziec bo bylam u niego tylko ten jeden raz i tylko na usg (to takie centrum medyczne gdzie w ramach miesiecznej skladki mozna chodzic do roznych lekarzy i na rozne badania no i osobno jest wizyta u gina a osobno do gina na usg) ale teraz bede sie umawiac tam na wizyte ze wszystkimi badaniami (usg, cytologia, krew, prolaktyna) no i zobaczymy
a na necie czytala ze jest na prawde dobry wiec sama juz nie wiem co robic :-(

Ostatnia edycja:
ja bym ci proponowala iść do niego przynajmniej jeszcze raz i zobaczyć co wtedy powie,z tego co się orientuję to taka jednorazowa wizyta sama z siebie nie powoduje raczej żadnej reakcji, jeżeli nie jestes pewna zawsze możesz iść z wynikami do innego gina i zobaczyć co on ci powie na wynik tego usg, moja gin równiez powiedziała, że trzeba najpierw uregulowąć cykl, a w jakiej dawce zarzywasz kwas foliowy?

biore czysty 400 + w kompleksie witamin 200
pojde po dlugim weekendzie majowym i zobaczymy
raniutko jade do rodzicow i bede tam do srody wiec pewnie nie bede miala zbyt wiele czasu zeby tu zagladac ale pozniej nadrobie
na wszelki wypadek kobietki WESOLYCH SWIAT!!!

reklama
Witam!

Jestem tu pierwszy raz. Szukam wsparcia bo jest ciężko. Też stwierdzono u mnie PCOS w zeszłym tygodniu:( Staramy się o dziecko od 7 miesięcy, bez efektu jak widać... Pojawienie się każdego okresu kończyło się płaczem i zastanawianiem się jak to jest - jak się chce to nie ma ? i jak się robią wpadki? Ale nie wątpliwie najgorsza diagnoza to PCOS . Dostałem leki, zamierzam schudnąć chociaż nie ma nadwagi. I cały czas się martwię czy w ogóle będę mogła mieć dziecko, jak długo mam czekać? Nie wyobrażam sobie czekania roku czy dwa, te 7-mc to dla mnie całe wieki... Co można zrobić żeby to wspomóc?? Jak o tym nie myśleć bo ponoć myślenie nie pomaga...

Do góry