reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Amalfi ja nie jem dużo. Na śniadanie jem 2 kromki ciemnego chleba z chudą wędlina z ogórkiem albo z pomidorem, dodam że przed śniadaniem wypijam trochę więcej niż szklankę wody niegazowanej. Obiad też jest nieobfity, a kolacji raczej nie jem.Czasem zjem. Unikam ziemniaków i makaronu, jem ryż, kasze . Dodam że ja pracuję fizycznie i gdy poczuje głód to albo pije wodę albo jem owoce i warzywa;-)

reklama
Witam :)
Mam podejrzenie zespolu policystycznych jajnikow. Mialam wykonane USG, okazalo sie, ze moje jajniki sa powiekszone :( Ginekolog kazala zrobic mi badanie na poziom prolaktyny z obciazeniem i TSH, czy po tych badaniach bedzie wiadomo co i jak?? czekam tez na wyniki cytologii.

moim zadniem aby ocenic czy ma sie pco powinno sie zrobic badanie androgenow czyli testosteronu i b. wazny jest tu androstendion. można tez zrobić dhea-so4 zeby ocenic czy androgenizm jest typu nadnerczowego czy jajnikowego.
Do tego lh i fsh w 2-4dc oraz tsh

Wlasnie myslalam, zeby zrobic te badania jeszcze przed swietami. Ile sie czeka na wyniki?? i w jakich dniach cyklu robi sie wymienione przeze mnie badania ( na razie zrobie to co mi ginekolog zalecila)??

Dziekuje :-) a powiedzcie mi, jesli biore teraz luteine i okres powiedzmy rozpocznie mi sie za 8 dni, to mam liczyc to jako normalny cykl?? i 8-9 dnia robic prolaktyne??

Mam nadzieje, ze bedzie to zwykle krwawienie, bo po pierwszej tabletce luteiny pokjawily sie u mnie jakies plamienia :-(

reklama
Do góry