reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

Amalfi ja nie jem dużo. Na śniadanie jem 2 kromki ciemnego chleba z chudą wędlina z ogórkiem albo z pomidorem, dodam że przed śniadaniem wypijam trochę więcej niż szklankę wody niegazowanej. Obiad też jest nieobfity, a kolacji raczej nie jem.Czasem zjem. Unikam ziemniaków i makaronu, jem ryż, kasze . Dodam że ja pracuję fizycznie i gdy poczuje głód to albo pije wodę albo jem owoce i warzywa;-)

reklama
Witam :)
Mam podejrzenie zespolu policystycznych jajnikow. Mialam wykonane USG, okazalo sie, ze moje jajniki sa powiekszone :( Ginekolog kazala zrobic mi badanie na poziom prolaktyny z obciazeniem i TSH, czy po tych badaniach bedzie wiadomo co i jak?? czekam tez na wyniki cytologii.

moim zadniem aby ocenic czy ma sie pco powinno sie zrobic badanie androgenow czyli testosteronu i b. wazny jest tu androstendion. można tez zrobić dhea-so4 zeby ocenic czy androgenizm jest typu nadnerczowego czy jajnikowego.
Do tego lh i fsh w 2-4dc oraz tsh

Wlasnie myslalam, zeby zrobic te badania jeszcze przed swietami. Ile sie czeka na wyniki?? i w jakich dniach cyklu robi sie wymienione przeze mnie badania ( na razie zrobie to co mi ginekolog zalecila)??

Dziekuje :-) a powiedzcie mi, jesli biore teraz luteine i okres powiedzmy rozpocznie mi sie za 8 dni, to mam liczyc to jako normalny cykl?? i 8-9 dnia robic prolaktyne??

Mam nadzieje, ze bedzie to zwykle krwawienie, bo po pierwszej tabletce luteiny pokjawily sie u mnie jakies plamienia :-(

reklama
Do góry