reklama
Agusia8426
Fanka BB :)
Masz rację. Ja mam takie samo zdanie.
dotka85
Jaga on wytwarza androgeny typu jajnikowego, i to przez niego ma sie tradzikk, wlosy moga wypadac, badz nadmierne owlosienie sie ma. Wazne by go zbadac aby ocenic czy sie ma PCO, w wiekszosci przypadkow przy PCO poziom tego hormonu jest powyzej normy. Ma sie jego nadmiar
idz jutro do ginka
idz jutro do ginka
Agusia8426
Zacznijmy od początku. Na wstępie ginek zadał pytanie: Czy Pani w ciąży? Nie, jeszcze nie. Obejrzał wyniki, powiedział że są dobre. Dostałam lutkę mam ją brać od dzisiaj przez 10 dni, chyba że dostanę krwawienia to mam odstawić. Jak dostanę @ to od 14dc mam brać lutkę przez 10 dni. Następny cykl taki sam tzn 14dc lutka przez 10 dni. 4 cykl powinnam mieć już normalny, ale to się okaże w praniu. Ginek chce po tych 4 cyklach żebym zaszła w ciążę, a dokładnie po ślubie. I tu się zaczynają schody bo daty dalej nie mam. Ja marze o wrześniu, tylko jak zajdę w ciążę to będę musiała przyspieszyć ślub. Oczywiście ginek mnie rozebrał tzn było usg i nogi same się rozłożyły. Powiedział że jestem teraz w połowie 2 cyklu (48dc) i nie chce czekać aż @ sama przyjdzie tylko ją teraz wywołamy. Dodał że na 100% to on nie jest pewny czy mam PCO:-(. Więc jak dla mnie wróciliśmy do początku. Jego zdaniem mam zaburzenia i dlatego nie mam @. Na sam koniec powiedział że podejrzewa u mnie zespół policystycznych jajników. Może któraś z Was wie o co chodzi? Bo ja już zgłupiałam
Pierwszy raz tyle napisałam na swój temat
Pierwszy raz tyle napisałam na swój temat
dotka85
tez niewiele z tego rozumiem, chyba wiesz tyle samo co przed wizyta ze masz podejrzenie o PCO szkoda ze nie skierowal sie na badania, na ten adnrostendion i zeby ocenic stosunek lf do fsh, chyba bedziesz musiala wziac sprawy w swoje rece jak ja i zrobic badania prywatne, fsh-lh robi sie w 3-4dc, wtedy tez najlepiej zrobic estradiol. androstendion w pierwszej fazie cyklu czyli razem z tamtymi mozesz i warto zbadac tez prolaktyne w 8-9 dc
a teraz zrob tak jak on mowil z lutka zeby wywolac @, zeby w koncu wiedziec ktory ma sie dzien cyklu, a jak sie zacznie cykl to wtedy bym na badanka pobiegla. A lutke jaka massz pod jezyk czy dopochwowa? ja mialam pod jezyk ale jak sie dowiedzial ze ja rozpuszczam w 5 min to pow ze to nie ma sensu bo cyckam jak landrynke i od tego cyklu bede miala dopochwowa
głowa do góry,, bedzie dobrze mam nadziejejzze cos pomoglam
a teraz zrob tak jak on mowil z lutka zeby wywolac @, zeby w koncu wiedziec ktory ma sie dzien cyklu, a jak sie zacznie cykl to wtedy bym na badanka pobiegla. A lutke jaka massz pod jezyk czy dopochwowa? ja mialam pod jezyk ale jak sie dowiedzial ze ja rozpuszczam w 5 min to pow ze to nie ma sensu bo cyckam jak landrynke i od tego cyklu bede miala dopochwowa
głowa do góry,, bedzie dobrze mam nadziejejzze cos pomoglam
reklama
Agusia8426
Jaga ja mam lutkę brać od dzisiaj przez 10 dni chyba że dostanę krwawienia to mam przestać brać. Rano i wieczorem po jednej tabletce dowcipnie :-)
Dotka nie dał skierowania na badania bo nie ma pewności. On na 90% powiedział że to zaburzenie po odstawieniu antykoncepcji. Pomyślę nad tymi badaniami. Bardzo pomogłaś. Dziękuję z całego serduszka.
Dotka nie dał skierowania na badania bo nie ma pewności. On na 90% powiedział że to zaburzenie po odstawieniu antykoncepcji. Pomyślę nad tymi badaniami. Bardzo pomogłaś. Dziękuję z całego serduszka.