reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Karolina powiadzasz że z Gdyni Cisowej tam jest taka Specjalna Szkoła.....hmmmmmm, ;-) no cóż.
Dawaj swoje zdjęcie, może kiedys w Gdyni w Centrum Cię zobaczę to sobie pogadamy o pochwie, pięcioraczkach, dziewicach itp.....;-)

reklama
karolino czy kim tam jestes. nei wnikam czy piszesz prawde czy zmyślasz. ale chciałam cię uświadomoć, ze tarczyca, to nie tylko TSH, tak wiec moze zrób poziostałę hormonki tarczycowe.
a co do PCO - doagnozy nie stawia sie na podstawie usg i męskich hormonów. a swoją drogę, to jakie męskei hormony miałaś robione i jakie były wyniki? czy miałaś jakos stwierdozny brak owulacji?
jesli faktycznie masz PCO, a raczej jego podejrzenie, i na razie nie starasz sie o dziecko, to nie ma co się faszerowac hormonami. pozwól organizmowi się wyciszyc, stosuj odpoiwiednią diete i ćwiczenia, schudniesz, a wtedy spadnie ci testosteron. problemy z cerą przy wysokich hormoanch męskich sa normą.
a co do lekarza, to raczej endokrynolog w tym momencie niż ginekolog. a lekarz, który mówi ze nei bedziesz mogłą mieć dizeci, zanim zaczełas wspóżycie (zakładając ze masz normaną budowę narządów rodnych), nie powinien nazywac sie lekarzem.
jak już wyjdziesz za maż i bedziecie gotowi na dziecko - zaczniecie walczyć o to.

a teraz najlepiej sprosyuj sytuację ze swoją bują wyobraźnią i pisz szczerze - nie zamotasz się w tym co piszesz, bedzie ci lżej jak się szczerze wygadasz.

a dla pozostałych - USG rectalne wykonuje sie tak samo jak przezpochwowe, tą samą głowicą z założoną na nią prezerwatywą. doznania podobne, jeśli pacjenta sie rozluźni.

Szampon i odżywki

Miałam robione wszystkie badania hormonalne z krwi, które były potrzebne.
Na podstawie tych wyników stwierdzone, ze mam PCO.
Moja koleżanka miała TSH 30. Dopiero skierowano ją do endokrynologa z tarczycą.
Jak się ma TSH 0,9 lub 1,2 mam różne. Więcej nie miałam. To nikt z lekarzy nie da na dokładniejsze badania tarczycowe.

Załączniki

• Zdjęcie015.jpg
    Zdjęcie015.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 36
  • Zdjęcie016.jpg
    Zdjęcie016.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Chodziłam do normalnej podstawówki, gimnazjum i liceum.
Teraz skończyłam studia licencjat idę dalej na magisterkę(wieczorowo) a zaocznie policealne. Chcę cały czas się uczyć w moim kierunkach, czyli administracja i rachunkowość.

Pisze o wszystkim co się pytacie.

Twierdzicie, że nie jest u mnie stwierdzone na 100% PCO.
To powiecie jakie badania powinnam mieć zrobione, aby być pewna na 100%.
Jak nie biorę leków to nie mam miesiączki. Muszę brać lek na wywołanie okresu. Sam organizm nic nie zrobi. Nie mam owulacji i nie pękają jajeczka.

:rofl2::-D:rofl2::-Dżartuuuujeszzzzzzzzzz:confused::confused:ja też:tak::tak: i uzywamy tego samego żelu do pielęgnacji:rofl2:może moje pięcioraczki mogłyby czasem pobawić się z twoimi trojaczkami:confused:
Bardzo miło mi, że mieszkamy w tej samej dzielnicy. Z tego co zauważyłam to mieszkasz w Łodzi i masz 2 dzieci. Nie rób mnie głupią. Bo nie jestem taka jak myślisz.

reklama
Twierdzicie, że nie jest u mnie stwierdzone na 100% PCO.
To powiecie jakie badania powinnam mieć zrobione, aby być pewna na 100%.
Jak nie biorę leków to nie mam miesiączki. Muszę brać lek na wywołanie okresu. Sam organizm nic nie zrobi. Nie mam owulacji i nie pękają jajeczka.

To pytanie do lekarza:tak::tak::tak:

Do góry