reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

witaj Ulkan :-)
ja co prawda po raz pierwszy w roli mamy ale sporo czytałam o PCO więc mogę ci tylko napisać że jest różnie, jednym się poprawia po ciąży a u innych wręcz przeciwnie, często dopiero przy drugiej ciąży się ujawnia więc raczej nie masz się co sugerować historiami innych; trzymam kciuki żeby ci się szybko udało zafasolkować &&&

reklama
Dziewczyny - nie wiecie jak to jest z drugą ciążą przy PCO? My staraliśmy się z mężem pótora roku zanim pojawił się nasz skarb, teraz chcielibyśmy drugie dziecko, ale słyszałam, że PCO lubi się uregulować po ciąży i że z poczeciem kolejnego dzidziusia jest łatwiej. Macie jakieś osobiste doświadczenia w tej kwestii? Przejrzałam wasze suwaczki na szybko i nie widziałam podwójnych mamuś, ale gdyby ktoś wiedział - byłabym wdzięczna za informację;)

Ja miałam szansę być podwójną mamuśką z PCO:-) W drugą ciążę zaszłam po prawie 4,5 roku w 3 cyklu starań bez wspomagaczy. Niestety straciłam ja w jakimś 7-8 tyg. ciąży. Mój lekarz (inny ) był niepocieszony że tak się stało bo ciąża "leczy" na jakiś czas PCO. Teraz znowu staram się 3 cykl o dzidziusia, tylko ze wspomagaczami - na razie bez efektów:no:
Co do wiesiołka brałam go do owulacji(pamiętajcie - bierze się do owu)ale wielkich efektów nie zauważyłam. No ale każdy organizm jest inny....

Dziewczyny - nie wiecie jak to jest z drugą ciążą przy PCO? My staraliśmy się z mężem pótora roku zanim pojawił się nasz skarb, teraz chcielibyśmy drugie dziecko, ale słyszałam, że PCO lubi się uregulować po ciąży i że z poczeciem kolejnego dzidziusia jest łatwiej. Macie jakieś osobiste doświadczenia w tej kwestii? Przejrzałam wasze suwaczki na szybko i nie widziałam podwójnych mamuś, ale gdyby ktoś wiedział - byłabym wdzięczna za informację;)
hejka ja wlasnie mam i pco i endometrioze o amelkowne staralismy sie 3.5 roku bez zadnych wspomagaczy. postanowilismy od stycznia starac sie o rodzenstwo dla mlodej...w sumie to od grudnia juz zaczelismy nastawilismy sie na dluga walke znowu:tak:a jak widac po moim suwaczku za drugim podejsciem jest fasolinek:-) boje sie panicznie jeszcze bo mialam juz jedno poronienie ale jestem dobrej mysli i wierze ze bedzie dobrze.:tak:bo musi byc:-D takze trzymam za was kciukaski &&&& i wysylam tone fluidkow ciazowych wiec lapac:-D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~

kasia.natka jak sie czuje....ehhh calkowicie inaczej hahaha:-Dkawy pic nie moge bo mnie muli od rana nudnosci aczkolwiek bez wymiotow jak na razie:tak:zeby myje po 12-13 bo wczesniej sie nie da:zawstydzona/y: apetyt mam taki ze konia z kopytami bym pochlonela:-D zjadam pelen talerz obiadu np ziemniaczki z kurczakiem sosem i tona surowy i 2 min pozniej lece robic sobie ze 2-3 kanapki bo nadal glodna jestem:szok: mialam troche oslabienie...temp przez caly tydzien 34.7-35.7 ale juz dzisiaj mialam ludzka temp 36.6 wiec wrocilam do zywych;-):-D czuje jak brzuchol sie rozciaga choc moze sie myle i to nie to:eek: dla pewnosci jak mam ciezki dzien to przed praca nospe lykam bo sie panicznie boje o fasolka:sorry:amelkowna nie daje mi odpoczac ale trudno sie mowi:-D

hejka ja wlasnie mam i pco i endometrioze o amelkowne staralismy sie 3.5 roku bez zadnych wspomagaczy. postanowilismy od stycznia starac sie o rodzenstwo dla mlodej...w sumie to od grudnia juz zaczelismy nastawilismy sie na dluga walke znowu:tak:a jak widac po moim suwaczku za drugim podejsciem jest fasolinek:-) boje sie panicznie jeszcze bo mialam juz jedno poronienie ale jestem dobrej mysli i wierze ze bedzie dobrze.:tak:bo musi byc:-D takze trzymam za was kciukaski &&&& i wysylam tone fluidkow ciazowych wiec lapac:-D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
:-)
Ja łapię

Łapię, łapię!!! A wspomagałaś się teraz czymś?? Czy poszliście na żywioł??:-) I miałaś jakieś objawy jeszcze przed terminem @ i pewność że się udało??? Ja testuję za 2 dni i będą to jedne z najdłuższych dni w moim życiu...

Ostatnia edycja:
to i ja wam dorzucę trochę ciążowych fluidków
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
kasia.natka maz nie chce wierzyc ze udalo sei tak szybko:-Dstwierdzil ze bez sensu tak ze zamalo sie staral;-):-D teraz ma pecha bo jakos schizuje i przytulanka na razie brak. poprostu sie boje jeszcze ze cosik sie stanie:zawstydzona/y:
enya niczym sie nie wspomagalam bralam tylko kwas foliowy rzucilam fajki i maz tez fajury rzucil i tyle:tak: dla tego nadal jestesmy w szoku ze ot tak za drugim podejsciem sie udalo:szok: nastawilam sei ze z rok min bedziemy sie starac a tu taaaaka niespodzianka:-D dosle wam jeszcze fluidkow a co ;-)tego nigdy zawiele na mnie tu dziewczyny rzucaly fluidki i jak widac nalapalam odpowiednio hehehe;-):-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Do góry