reklama
S
Sol
Gość
PCO to zespół objawów a nie sama choroba. Ja miałam podojrzenie PCO ostatecznie po zabiegu laparoskopowym lekarz stwierdził, że to tylko torbiele na jajnikach, niestety bardzo uciążliwe które mogą utrudniać zajście w ciążę. Ale więcej już na temat PCO od niego nie słyszałam
Dziewczyny głowa do góry, trzeba zawsze być dobrej mysli
Dziewczyny głowa do góry, trzeba zawsze być dobrej mysli
Oczywiście brałam leki hormonalne, które nic nie dawały, a potem (drugi gin. je zapisał) wywołujace owulacje i podtrzymujece ciaze jeśli by do niej doszło, a inseminacja miała nacelu "dostarczenie" plemnikow jak najbliżej jajników:-)
mycha1980
Doczekałam się!
:-)Witam!Ja choruje na pco od 6 lat.Leczylam sie roznymi metodami bez rezultatow.Obecnie jestem po laparoskopi i laparotomi jednym slowem mowiac mialam resukcje klinowa jajnikow.Czekam teraz na pierwsza owulacje i do dziela.Bardzo z mezem chcemy miec dziecko i wiezymy w to,ze sie uda.W tej chorobie wazna jest szybka diagnoza,moze gdybym za pierwszym razem trafila na dobrego lekarza nie musieliby mnie kroic.Teraz moze byc tylko lepiej.Pozdrowionka dla wszystkich PCOwiczek!!!:-)
reklama
martaqulka
Początkująca w BB
Witam,
dziewczyny ciesze sie ze piszecie o inseminacji, bo ja szukałam informacji na ten temat i nic nie mogłam znaleźć.
Prosze napiszcie mi jak wygląda sam zabieg, ile czasu trwa i wogóle co jeszcze o tym wiecie.
Ja też mam PCO i w niedługim czasie mam miec zabieg.Boję sie trochę, że jak nie uda się to będę czuła straszne rozczarowanie:-( , ale jestem już zdecydowana.
dziewczyny ciesze sie ze piszecie o inseminacji, bo ja szukałam informacji na ten temat i nic nie mogłam znaleźć.
Prosze napiszcie mi jak wygląda sam zabieg, ile czasu trwa i wogóle co jeszcze o tym wiecie.
Ja też mam PCO i w niedługim czasie mam miec zabieg.Boję sie trochę, że jak nie uda się to będę czuła straszne rozczarowanie:-( , ale jestem już zdecydowana.