reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zęby idą....czyli jak radzicie sobie z ząbkowaniem u malucha?

Synkowi wychodza górne czwórki tylko jakos inaczej niz te co juz ma. Stad moje pytanie do mam czy to normalne by te dziaselka w tym miejscu byly tak strasznie spuchniete i az sine od srodka??? Czy tak powinny wygladac tylnie wyrzynajace sie zabki czy cos jest nie tak?:baffled:
url=http://www.maluchy.pl]
li-32639.png
[/url]

reklama
Mój syn ma ponad 8 miesięcy i ne ma a ni jednego ząbka. w niedziele miał gorączkę i zwymiotował... myślę że to właśnie od ząbków bo dziś ma popuchnięte dziąsła... a teraz piszę bo mnie ludzie straszą że zaczną mu wszystkie na raz wychodzić i pęknie mu czaszka... jestem młoda mamą i nie słyszałam o takich przypadkach... te zęby mnie juz martwią bo dzieci moich znajomych są młodsze od mojego Dziubka a maja już po 4 zabki... i co z tą czaszką czy to prawda???

Co za głupoty Ci ludzie wygadują!!!!! Nie przejmuj się mojemu synkowi pierwszy ząb wyszedł gdy miał 7 miesięcy, a już ma 6, także nadrobił :) Niektórym dzieciom wychodzą dopiero gdy skończą roczek, także się nie przejmuj i cierpliwie czekaj, a co do tego, że wychodzą wszystkie naraz, myślę, że aż tak to nie hehe, ale może 2 naraz wtedy też dziecko ma silniejszy ból. Musisz uzbroić się w cierpliwość i czekać :) Pozdrawiam.

no to dobrze kurcze bo tu mnie strasza wszyscy że tak się dzieje... mam nadzieje ze zaraz mu powyłaża bo te dziąsła mu popuchły kurcze no przestraszyłam się... z ta czaszką

Ale bzdety...
Mojej córce wyszły pierwsze ząbki dopiero po 9.miesiącu. I powiem Ci , że BARDZO DOBRZE, bo im ząb wychodzi później, tym jest mocniejszy, więc ciesz się a swoich znajomych może uświadom..

reklama
własnie im pożniej tym lepiej. wyobraż sobie mycie ząbków 4 m dzieckó i 8 m dziecku.wielka różnica.zwłaszcza ze statsze nie je tyle w nocy i sie tak przez to nie psuja

Do góry