reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zęby idą....czyli jak radzicie sobie z ząbkowaniem u malucha?

kbetina fajnie, że mogłam pomóc :-).

MamaHelenki mój synek ślini się już od 4 tygodnia życia. Natomiast dziąsła ma opuchnięte od 2 miesiąca.
Pierwszy ząbek pojawił się u niego, kiedy miał 3 i pół miesiąca.

reklama
Olinek ślinił się bardzo do 4 miesiąca.....wszytko brał do buzi, gryzł, marudził....a wyszły dopiero w 7 miesiącu......a lekarka od 5 miesiąca mówiła że zęby wyjdą za tydzień , dwa a tu dopiero wyszły w 7 miesiącu :-D:-D:-D
Więc reguły nie ma

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze pytanie......mojemu synkowi krzywo idą ząbki .......jedynki na dole i górze ok-prościutko i równo.Za to dwójki górne troszkę bokiem i teraz widzę , że dolne 2 także rosną bokiem................
Troszkę się martwię że mleczaki i krzywe......dodam że mój Oliś nie ciągał nigdy smoka ani nie ssie kciuka................a ja i mąż mamy prosty zgryz.
A może jak wyjdzie reszta ząbków to się wyrównają:confused::confused::confused:

Ostatnia edycja:
mojemu synkowi wyszly trzy zabki ostatni wczoraj a juz nastepny idzie obok.fajnie bedzie maly zebalek :-)

Czy Wasze dzieci gorączkują, bądź goraczkowały przy wyrzynaniu się ząbków? bo moja ostatnio gorączkowała i zastanawiam się czy to była trzydniówka czy od ząbków. Ma teraz 10 i pół m-ca i już dwie górne jedynki widać, choć jeszcze się nie przebiły. Dodam że miała przez trzy dni temp. ok 37 a czwartej nocy 39,2 przy braku jakichś objawów choroby. Lekarka przepisała antybiotyk mówiac że to wirus grypy i cos z uszkami. Po dwóch dniach jednak córcia zdrowiutka :confused: Przerwałam antybiotyk po czterech dniach i jest ok. Czy możliwe żeby od ząbków taka wysoka temperatura była?

Od zebów to moze być do 38 i nigdy więcej.jeśli więcej to jakaś dodatkowa infekcja.
Antybiotyków na wirusy sie nie stosuje- jaki sens ich podawania?
A jak osluchowo czysto, gardlo oki to warto zrobic badanie moczu ogolne.Czy nie ma zaplenia układu moczowego bo czasemt tylko wysoka goraczka jest
Dobrze ze mlautka juz zdrowa:-)

Frankiemu pierwsza wyszła 1 na dole jak miał 7 miesiecy. Druga jedynka wyszła na górze. Smiesznie tak wyglądał z 2 zebami - jednym na dole, drugim na górze. Najgorsze jednak przezyłam jak wyżynały mu się trzonowce. Nie mogl spac, mial temp, marudzil, slinil sie itp. Stosujemy Tantum Verde - maly bardzo lubi ten spray. Smak przyjemny i znieczulenie trwa dłuzej niz po zelach.

reklama
natkaa w po trzydniówce zawsze jest wysypka więc w czwartej dobie wiadomo czemu była wysoka temp.
U nas temperatury raczej nie ma ;-):tak: ale mała jęczy nocami, budzi się z płaczem, więc jak widzę że jest niespokojna to Viburcol na noc aplikuję. Ostatnio też psikam w buziaku Tantum Verdę bo do smarowania nie da otworzyć buzi. Skuteczny :tak:;-):-)

Do góry