reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
Julita, Majka rosnie proporcjonalnie więc jest ok.
Co do diety..... Warto dziecku proponowac różne rzeczy do jedzenia, ale nic na sile. Oczywiscie zabraniamy chipsów i innych niezdrowych przekasek, napojów gazowanych i kolorowych z kartonów no i góry słodyczy. U nas układ jest taki, że Aguśke dostaje rózne rzeczy do jedzenia, ale jak czegoas nie chce to nie. Jesli jest totalny bunt na jedzenie - typu: na obiad chce czekolade, to po prostu nie je nic. U nas z owoców na topie sa jabłka (sad dziadków), banaby i mandarynki/grejpfruty/pomarancze. Reszta jest beeee. No chyba ze maliny/truskawki/porzeczki prosto z krzaczka.
Warzywa - tylko w zupie oraz oczywiscie ogórki konserowowe ;/ Surówki - ma odruch wymiotny na odległośc...
Jak dostanie na talerzu kotlet plus ziemniaki plus warzywa to potrafi zjesc tylko warzywa plus zagryźc sucha bułka...
|Na szczescie lubi mleko, jogurty...

.

Ostatnia edycja:
Krewetka nie słyszysz jaki kaszel? suchy, to takie wymuszone szczekanie, a przy mokrym słychać, że się "odrywa".

Ostatnio podawałam Jaśkowi flegaminę na mokry kaszel. Dobry jest też ponoć Stodal - na oba rodzaje kaszlu, ale nie próbowałam.

U nas mloda dostala mucosolwan dla dzieci i zdecydowanie mniej kaszle,podobno dobry jest tez stodal.

Zaliczylam jednak z mlodym przychodnie, bo dostal strasznego krtaniowego kaszlu..
osluchowo czysty, gardlo czerwone, do poniedzialku podawac leki, ktore podawalam dotychczas plus na noc sinecod
a teraz spi i srednio co 2 minuty kaszle, az mi go szkoda jest.

ja tez juz z smarkam :baffled:

reklama
aga włącz mu nawilżacz na maxa. U nas znakomicie się to zawsze sprawdza - przy każdym i dorosłych i dzieciu. Ale to musi być naprawdę mega nawilżenie, a najlepiej z jonizacją jak masz :tak:

Do góry