reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

wiolan, duuuużo zdrówka dla Agatki. Mam nadzieję, że szybko jej minie. Co do znajomych...nie skomentuję.

Co do wagi... hm, moja Jadźka ważyła w zasadzie tyle samo w tym samym wieku co Lilianka a teraz klocek 15 kg:))
Tak więc nigdy nie wiadomo:)

reklama
wiolan, zdróweczka dla Agatki

my juz po szczepieni, bylo ok, Lilka nie płakała, wazy 8300 wzrost 74
dzielna dziewczynka:-)

my już po wizycie lekarki.. niestety to nie zęby.. tak czułam że taka gorączka to nie na zęby... Agata ma baaaaaaardzo silną anginę... już wiemy, że prawdopodobnie zaraziła się od znajomych syna, bo byli u nas w sobotę.. i syn ich skarżył się na ból gardła, miał gorączkę i źle się czuł... no i koniec końców powiedzieli ze źle się czuje od 2 dni... a dzisiaj do nich dzwonie i on ma antybiotyk i silną anginę... no żesz ku...... az sama lekarka w sumie zdziwiona że tak szybko.. ale powiedziała, że Agusia ma osłabiony organizm po ostatniej chorobie i dlatego złapie wszystko dużo szybciej niż inne dzieci... ma antybiotyk ale doustnie tym razem.. i mam nadzieję że szybko jej pomoże, bo go PIĘKNIE WYPIŁA !!!!!
ZDROWKA ZYCZE

Muszę się trochę pochwalić :p Majka od wczoraj potrafi sama stać, bez trzymanki :D! Co prawda jeszcze niedługo bo max 20 sekund ale to już coś :D No i nauczyła się wchodzić sama na łóżko z czego byłam mniej zadowolona bo musiałam jej ciągle pilnować ale spryciara nauczyła się też schodzić! Oczywiście tyłem :)
to super,mala bystrzara.A z mojej Oli maly len jest;-)

dzis jak bylam w przychodni to zwazylam Ole i wazy 10,080(hm chyba dobrze napisalam)Ciezko mi ja nosic,nie chcialam jej trzymac w poczekalni wiec poszlamsie przejsc z Ola na spacerek ale zadyszki dostalam:-D

Oleska masz racje z waga,wszystko sie moze zmienic,Wiki byl jak paczuszek a teraz chudzinka z niego

Ostatnia edycja:
Alis: to nasze laski tak samo idą.. ale Twoja szybciej wszystko łapie.. moja się puszcza na kilkanaście sekund.. stoi i się mocno cieszy.. a wczoraj spróbowała bez trzymanki nogę podnieść .. troche jej sie udało.. ale to mały strachopirdek i zaczeła się trząść.. i na pupkę...

Komi, my też nie raczkujemy, tylko pełzamy! Z samodzielny siadaniem też u nas jeszcze kiepsko, ale myślę, że jeszcze troszkę i wszystko załapie! :-)

Komi Kubuś też nie raczkuje, w szpitalu oglądała go neurolog i wcale nie musi raczkować. Ogólnie jest w normie, tylko troszkę opóźniony, ale w normie. Zalecenia to obserwowac i pokazać go za 2 miesiące w poradni.

Ogólnie rozpoznanie choroby to "nieżyt żołądkowo - jelitowy" Zrobili małemu testy na wszystkie najpopularniejsze i na najgroźniejsze wirusy i bakterie i wyszły ujemnie, więc w koncu nie wiedzieli która konkretnie go zaatakowała, ale jakaś mniej popularna i nie bardzo groźna. Zalecenia to dieta lekkostrawna aż poczuje się zupełnie dobrze.

Druga rzecz co mu wykryli to atopowe zapalenie skóry jako skutek alergii:-( Miał od dawna brązowe plamki na skórze, no i od dawna szukałam alergenu i nie znalazłam. Teraz jest na diecie i plamki mu zbladły, czyli albo to faktycznie coś w jedzeniu przegapiłam albo ma uczulenie na kosmetyki nivea baby. Na to dermatolog pokręciła głowa że na te raczej nie miewają dzieci uczuleń. Teraz się smarujemy atoperal baby (kurde, 30zł za taką małą tubeczkę!)

Do tego było jeszcze obustronne zapalenie uszu, ale utrafili w pierwszy antybiotyk i od razu była poprawa, już nie ma śladu.

Zdrówka dla Agatki!!! i reszty chorowitków!

Moja Nelka tez już długo nawet stoi.Ostatnio numer wykręciła,normalnie chwila moment,jeszcze kolo niej siedziałam.Weszła na stolik Staśka:szok:

Nelka znowu chora,chyba się ode mnie zaraziła bo ma taki sam katar jak ja:-(

KrewetkaLlilianka ma wymiary modelki ;-) Szczupłe jest piękne :-) moja Nadia waży 8500,
więc podobnie :-) Ja już się przyzwyczaiłam,że jest szczupła i nie jestem w stanie nic z tym zrobić,choroby zrobiły swoje.
wiolan dużo zdrówka dla Agatki

reklama
Nikita, ale się Kubuś wymęczył, bidulek....ale mam nadzieję, że teraz już wszystko wyjdzie na prostą. No i przynajmniej wiesz na czym stoisz z uczuleniem.

martika, zdrówka dla Nelki i ciebie:)

Do góry