Dziołszki no właśnie puszczam Kubusia często na podłogę, chodziło mi o to że w rajtkach i się dotąd tylko ślizgał do tyłu a teraz zaczął sie na rączkach do przodu przesuwać nareszcie. Po prostu ciężko kapujące to moje dziecko
reklama
Arcobaleno
Mamusia Nikosia
Nikita Niki to "chodził " tylko do tyłu siadając, komicznie to wyglądało, aż zaczaił :-)
Nicole1603
Fanka BB :)
hej,
Chciałam się pochwalić że wczoraj Lenka stała przy kanapie, odwróciła się do mnie i sama zrobiła 4 kroczki
A zębów jak nie było tak nie ma. Jak do roku nie dostanie to zacznę się porządnie martwić bo niby pediatra powiedziała że dziąsła mocno zaczerwienione i niby widać od wewnętrznej strony białe cuś ale jakoś nie bardzo chcą wychodzić.
Chciałam się pochwalić że wczoraj Lenka stała przy kanapie, odwróciła się do mnie i sama zrobiła 4 kroczki
A zębów jak nie było tak nie ma. Jak do roku nie dostanie to zacznę się porządnie martwić bo niby pediatra powiedziała że dziąsła mocno zaczerwienione i niby widać od wewnętrznej strony białe cuś ale jakoś nie bardzo chcą wychodzić.
wiolan
PODWÓJNA MAMA
dziewczyny martwic jak martwic, ale obserwować "głębiej" niz dotychczas.. ale na razie nie wpadajcie w panike... będzie dobrze.. wiadomo, że są różne ciężkie przypadki ząbkowania ale na razie nie ma żadne z naszych dzieci powodów do niepokoju... przez 2 miesiące może się jeszcze full zębów pojawić...
Gratki dla Kubusia.... i dla Lenki...
Agata się "puszcza" (nie zrozumieć opatrznie) na 2-3 sekundy i pada na pupę.. ale ćwiczy to namiętnie... pewnie do czasu jak będzie miałą pampersa))
Gratki dla Kubusia.... i dla Lenki...
Agata się "puszcza" (nie zrozumieć opatrznie) na 2-3 sekundy i pada na pupę.. ale ćwiczy to namiętnie... pewnie do czasu jak będzie miałą pampersa))
Nicole1603
Fanka BB :)
Wiolan co masz na myśli mówiąc "głębiej" ?
I Agatka pewnie ćwiczy pozy asekuracyjne jakby zachwiało przy próbie chodzenia;-) Dobrze, bo Lenka coraz częściej obiera sobie punkty odległe i nie patrzy czy ma się czegoś przytrzymać czy nie, robi parę kroczków i leeeeeciiii i niestety nie na pupę Nie robiła tych ćwiczeń co Agatka i teraz siniak za siniakiem będzie
A tak przy okazji....właśnie zaczęła raczkować! Wszystko nie po kolei;-) Najpierw stanie potem siadanie ze stania, teraz raczkowanie z siadania aż strach pomyśleć który ząb wyjdzie jako pierwszy bo pewnie nie jedynka skoro wszystko na opak;-)
I Agatka pewnie ćwiczy pozy asekuracyjne jakby zachwiało przy próbie chodzenia;-) Dobrze, bo Lenka coraz częściej obiera sobie punkty odległe i nie patrzy czy ma się czegoś przytrzymać czy nie, robi parę kroczków i leeeeeciiii i niestety nie na pupę Nie robiła tych ćwiczeń co Agatka i teraz siniak za siniakiem będzie
A tak przy okazji....właśnie zaczęła raczkować! Wszystko nie po kolei;-) Najpierw stanie potem siadanie ze stania, teraz raczkowanie z siadania aż strach pomyśleć który ząb wyjdzie jako pierwszy bo pewnie nie jedynka skoro wszystko na opak;-)
Ostatnia edycja:
ja swojego często eksmituję z łazienki (gdzie liże muszlę, wkłada sobie do oka moje szczotki do włosów, zjada gąbkę) i z kuchni (gdzie nauczył się odkręcać gałki od kuchenki i liże szybę piekarnika) to go biorę za jedną rękę i se idziemy do zabawkowni
sam nie poszedł jeszcze, ale za tę jedną rękę to się nie giba
estragon
mamusia synusia:P
no to rośnie ci mały smakoszja swojego często eksmituję z łazienki (gdzie liże muszlę, wkłada sobie do oka moje szczotki do włosów, zjada gąbkę) i z kuchni (gdzie nauczył się odkręcać gałki od kuchenki i liże szybę piekarnika) to go biorę za jedną rękę i se idziemy do zabawkowni
a ja się martwiłam, bo mój czasem liże szybę (tę od okna) i zdarzy się liznąc panela albo mojego kapcia, ale hardkorowo na muszlę jeszcze się nie rzuca chociaż wczoraj znalazł jakiegoś paprocha pt zbitka kurzu z włosami i wsadził do buzi, zauważyłam jak dwa włosy wisiały mu z pyszczka i zdążyłam zareagowac zanim połknął. jeszcze teraz mnie na wymioty zbiera jak sobie przypomnę
przypomniało mi się jak kiedyś koleżanka mi opowiadała, że jej znajomej córeczka namiętnie wyłapuje pająki i zjada żywcem, a koleżanki syn zjadał kurze kupy n podwórku, aż poszła do lekarza z tym 'problemem'
Ostatnia edycja:
reklama