reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

udało nam sie zaszczepić na pneumo z programu profilaktycznego dla wcześniaków, 2 dawka w lutym - tą musimy zapłacić a trzecia tez dostaniemy gratis :)

a i dalej sie rehabilitujemy pomimo ze jest duza poprawa

reklama
jeeee sooo ależ moje dzieciatku cierpi biedulinek od wczoraj...
Wylazła mu jedynka prawa górna, lewa jest tuż tuż pod skórą to bidulinek w bonusie jeszce dwójke górną dostał.
Płacz + temperatura w nocy + odparzona pupka, taki zestaw mamy :-(

Chrupcia lacze sie w bolu:-(
u nas jest placz,goraczka,odparzenie,na dodatek plesniawki w buzi
dziasla popuchniete ale zebow ani widu ani slychu:-(
tak sie to moje dzieciatko meczy az mi sie beczec chce.

Uściski dla wszystkich maluszków które choruja albo którym idą zęby.

U nas zębów nadal brak, a wczoraj znowu były wrzaski w nocy ;/ juz myslałam że mamy to za soba. Ale na szczescie od polnocy spala juz spokojnie.
Katar nam mija, ale chyba na wszelki wypadek przejde się z nią jutro/pojutrze do lekarza zeby osluchal czy nigdzie sie ta infekcja nie przeniosla, bo mala ma niby tylko katarek ale mąż mial porzadna grype z zapaleiem gardla i boje sie czy malej nie udzielilo sie to. Co prawda nie kaszle, nie marudzi wiecej niz zwykle, ale to jesczze nic nie znaczy. Najwyzej lekarz stwierdzi ze nadgorliwa jestm.

Za to mamy nowy provblem- malej na pupci, a konkretnie z przodu na wrgach sromowych porobily sie czerowny krosteczki, takie o srednicy milimetra. |Nie jest to uczulenie na pieluchy bo caly czas te same, krem do pupy ten sam. Ewentualnie moze to wina rozszerzania diety i innej kupy?
Naczytalam sie juz w necie ze moze to byc jakies zakażenie grzybicze ;/ Poki co smaruje Beoanthenem, i juz jest lepiej. Jak nie zejdzie to bedzie kolejna sprawa do lekarza....Ehhhh....

A mnie boli glowa, miesnie, cieknie z nisa i nawet pochorowac nie mam jak ;/

Ostatnia edycja:
reklama
Tysia Lenka też ma krostki na wargach sromowych. Pediatra powiedziała, że to podrażnienie od moczu. Smaruje sudokremem.
Lenka waży 6550 więc jak zwykle mamy 3 centyl. Taka już jej uroda. Malutka chudzinka.
No i mamy pleśniawki :( Stosujemy tantum verde oraz aphtin. Pediatra powiedziała, że Lenka to ładna i zadbana dziewczynka a ja sobie pomyślałam, że chyba właśnie nie zadbana bo i odparzenie ma i pleśniawki :(

Do góry