reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

DO MAMUŚ DZIEWCZYNEK !!!!!!

Zanim narobię paniki u lekarki, chciałam się zapytać Was:
Czy u Waszych córek pod sutkami wyczuwalne są jakieś guzki??:szok:
u mojej pod sutkami są jakby kulki (po jednej na każdy sutek)... są wielkości około 0.5-1 cm... boję się że to coś nienormalnego.. albo druga opcja: zmiany hormonalne....:szok:
proszę odpowiedzcie mi !!!!:confused::confused:

Co pediatra to inna opinia...ale moja Weronika miała takie zmainy i i lekarka mowila zeby sie tym nie martwic,bo do 2 lat to zaniknie i miala racje:) U Zosi na razie nie wyczuwam.Nie wiem ile w tym prawdy,ale podobno drób ma na to jakiś wpływ.

Kurczę dzisiaj mamproblemy z myśleniem :) Przeciez w tym linku Alis jest o tym wzmianka :baffled:

reklama
Drób jest pędzony na hormonach najczęściej i dlatego lepiej na jakiś czas odstawić kurczaka, indyka i obserwować :) Zresztą mi pediatra mówiła, że jak będę Majce rozszerzać dietę to drób podawać jak najpóźniej. My kurczaka czy indyka jeszcze nie jedliśmy :p

DO MAMUŚ DZIEWCZYNEK !!!!!!

Zanim narobię paniki u lekarki, chciałam się zapytać Was:
Czy u Waszych córek pod sutkami wyczuwalne są jakieś guzki??:szok:
u mojej pod sutkami są jakby kulki (po jednej na każdy sutek)... są wielkości około 0.5-1 cm... boję się że to coś nienormalnego.. albo druga opcja: zmiany hormonalne....:szok:
proszę odpowiedzcie mi !!!!:confused::confused:

Nadunia też ma.Myślę,że to normalne,gruczoły piersiowe mogą być powiększone nawet do 4 roku życia,nie ma się czym przejmować.
Dziewczyny dzieci mających ząbki,czy przed wyrżnięciem ząbków,Wasze dzieci nie spały w nocy i marudziły ?Nadunia wczorajszą,a raczej dzisiejszą noc nie przespała,zasnęła ok.3.30:szok: i dopiero jak podałam jej panadol,rano tzn. koło 10-ej znów płacz,marudzenie i niechęc do jedzenia,poprawiło się znów po panadolu.

Jesli chodzi o te guzki to moja hania miala takie cos i jej znikło to nawet nie pamietam kiedy:-) takze nie martwcie sie:tak:
Moj szkrab ciagle jest na samiutkim cycku, 3 dni jadl jabluszko tylko jak narazie :-) wazy juz (16ego wazony) 8450g i ma 73cm:-)

Mój syn od kilku dni jest nie do poznania. Stał się marudny, nie mogę go zostawić nawet na chwilę bo zaczyna płakać. Może ma to związek z tym, że zaczął budzić się w nocy co 2-3 godziny i jest nie wyspany? Ząbki ma już dwa więc to chyba nie od ząbków. Sama już nie wiem.
Jak jest z Waszymi pociechami?

Mój syn od kilku dni jest nie do poznania. Stał się marudny, nie mogę go zostawić nawet na chwilę bo zaczyna płakać. Może ma to związek z tym, że zaczął budzić się w nocy co 2-3 godziny i jest nie wyspany? Ząbki ma już dwa więc to chyba nie od ząbków. Sama już nie wiem.
Jak jest z Waszymi pociechami?

dokladnie tak jak u ciebie,zabki dwa ma a nocki sa fatalne,wstaje co chwilke,marudzi,jak dostanie cyca je i zasypia w dzien tez marudny ogolnie czuje sie tak jagbym miala go przywiazanego do siebie,nawet do wc chodzimy razem:-)

Nadunia też ma.Myślę,że to normalne,gruczoły piersiowe mogą być powiększone nawet do 4 roku życia,nie ma się czym przejmować.
Dziewczyny dzieci mających ząbki,czy przed wyrżnięciem ząbków,Wasze dzieci nie spały w nocy i marudziły ?Nadunia wczorajszą,a raczej dzisiejszą noc nie przespała,zasnęła ok.3.30:szok: i dopiero jak podałam jej panadol,rano tzn. koło 10-ej znów płacz,marudzenie i niechęc do jedzenia,poprawiło się znów po panadolu.
Mojemu dalej wychodza zeby drze sie po nocach jakby mu ktos z dupy nogi wyrywal,budzi tym krzykiem starsze rodzenstwo wogole masakra i nic na niego juz nie dziala

andziak1 moj ma juz 5 a dziasla jak wulkany i odkąd wyszedł mu 1 nadal jest taki marudny

No to mam odpowiedź na pytanie, które zadałam na ogólnym :baffled: - pocieszająca nie jest. Trudno mus - to mus, będziemy nosić i bujać po nocach, bo takiego płaczącego nie mam sumienia zostawić,
Wczoraj kupiliśmy Jaśkowi materacyk i rozłożyliśmy turystyczne łóżeczko i jak szybko było rozłożone, tak też szybko złożyliśmy - materaz po wyjęciu z folii tak śmierdzi - ten kokos - że nie idzie wytrzymać w pokoju. Chyba będzie trzeba poczekać kilka dni na wywietrzenie, Jasiek poszedł do wikliny i w nocy dwa razy się budziłam, bo próbował wybić dziurę głową w koszyku :baffled:. Od dziś do odwołania śpi ze mną w łóżku, małż na banicję do drugiego pokoju :sorry:

reklama
No to mam odpowiedź na pytanie, które zadałam na ogólnym :baffled: - pocieszająca nie jest. Trudno mus - to mus, będziemy nosić i bujać po nocach, bo takiego płaczącego nie mam sumienia zostawić,
Wczoraj kupiliśmy Jaśkowi materacyk i rozłożyliśmy turystyczne łóżeczko i jak szybko było rozłożone, tak też szybko złożyliśmy - materaz po wyjęciu z folii tak śmierdzi - ten kokos - że nie idzie wytrzymać w pokoju. Chyba będzie trzeba poczekać kilka dni na wywietrzenie, Jasiek poszedł do wikliny i w nocy dwa razy się budziłam, bo próbował wybić dziurę głową w koszyku :baffled:. Od dziś do odwołania śpi ze mną w łóżku, małż na banicję do drugiego pokoju :sorry:

moj swoim malym paluszkiem zdrapal farbe ze sciany przy lozku:crazy:

Do góry