reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

JustMe mam nadzieję, że to jakaś pomyłka i trzymam kciuki za kolejne badania.

no własnie napisz o co chodzi z tymi jogurcikami...

ja miałam dziś jajo wprowadzić i zapomniałam, jutro nas nie ma pół dnia to też nie bedzie, może w niedzielę w końcu wprowadzę :-)

reklama
a czemu nie jogurtom??
i ja mysle, że to może być rzeczywiści mała ilość krwi, skoro laborantki wziely za mało to czemu wykonywały to badanie wogóle?? po co było Cię stresować....

Co do jogurtów, to powiedziła, że po prostu jest jeszcze za wcześnie- może chodzi też o to, że Franio ma lekką skazę w kilku miejscach na skórze, lwkarka powiedziała, że jak to nie ustąpi, to trzeba będzie pomyśleć nad zmianą mleka. Ale na tyle przejęłam się wynikami, że w sumie już nie drążyłam nawet....
Co do pobierania krwi, to pielęgniarki mówiły nam w trakcie, że prawdopodobnie nie zrobią wszystkich zaleconych badań, bo pobrały za mało krwi. pod koniec zbierały mu już nawet to, co zostało na rączce. Potem okazało się, że zrobiły wszystkie badania, ale z adnotacją, że wynik może nie być miarodajny..... Lekarka mówiła nam też, że czasami komputer się myli- gdzieś tam robi się skrzep i inaczej liczy te płytki krwi, więc zaleciła zrobić jutro badanie z "ręcznym" liczeniem płytek. Ehhh... oby do jutra- wyniki będą wieczorem.

naprawde mozna juz zółtko podawac????
kurcze musze wiecej poczytac o rozszerzaniu diety...

j
rany ;/ ale z niej agenciara. Jestem ciekawa co sie robie w takiej sytuacji - pozwalac dziecku stawac czy nie? Bo to chyba troszke wczesnie i spore obciazenie dla kregosłupa, nóg, z drugiej strony sama wstaje, nikt jej nie zmusza...
Też mi się wydaje ,że za wcześnie na wstawanie.W poniedziałek byłam z nią u lekarza i pytałam się o siadanie i lekarka powiedziała,że jeżeli sama siada,to jest na tyle silna,że może to robić.a próby wstawania są od wczoraj,więc nie wiem...:-( Na nóżki ją nie stawiam,sama próbuje.

Agnieszka przecież jej nie stawiasz a jeśli sama próbuje to nic złego, bystrzaka jest i już

JustMe będzie dobrze, pewnie błąd w badaniu ale kciuki profilaktycznie zaciśnięte

Aga ja też dzisiaj zapomniałam o żółtku, jutro nas nie będzie więc niedziela będzie dniem testowania

ale co nie? mi chodzilo o to ze u nas brak kupki zdarza sie bardzo rzadko.

a mi o to, że najpierw zaczęłam się zastanawiac, czy te czeste kupki Jagody nie sa od mleka, bo niedawno przeszlismy na HIPP 2, ale przeczytalam twoj post o regularnych kupkach u Lenki (nie 4 dziennie jak u Jagody) i analizując, że Wy tez na HIPPie 2, stwierdzilam, że to raczej nie od mm :) no to sie wytłumaczyłam na okrętkę ;)

Tysia, u nas nie ma ciemieniuchy

JustMe, trzymam kciuki za kolejne wyniki

Ostatnia edycja:
JustMe i ja kciuki 3mam, napewno to pomylka.

a ja u mojej malej zaobserwowalam na brzuszku czerwona, sucha plamke... ma ja od tygodnia, na poczatku myslalam ze to jakies oscisniecie, ze samo zejdzie ale nie schodzi:( ma tylko ta jedna wiec to raczej nie AZS czy skaza, nie wiem czy czekam jeszcze z tydzien z wizyta u lekarza?! (bo mamy planowana z wynikami moczu)

Cześć babeczki

Justme trzymam kciuki za Frania, mam nadzieję, ze to pomyłka.

corina - a nie było w tym miejscu kontaktu skóry z jakimś metalem? - np. zamek w spodenkach, klamerka od paseczka, napa itp. Opis przypomina mi uczulenie, które ma moja siostra od metalowych dodatków - głównie klamerek od paska - mają domieszkę niklu.

reklama
JustMe, na pewno wszystko jest w porządku. Bez sensu, tylko niepotrzebny stres masz:(((

Ja już daję jogurcik, bo jest napisane na słoikach, że od 6-go miesiąca. Był Hipp i Bobovita, nipokojących objawów na szczęście brak:)

Do góry