reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

na afty dostalismy nystatyne, witamine c (kropelki cebion) i probiotyk biogaia ktory zadziala pewnie tez na inne rzeczy.

wlasnie udalo mi sie jakims cudem zarejstrowac do ortopedy na 11czerwca.

od pediatry uslyszelismy ze te ksiazkowe normy niekoniecznie musza dotyczyc naszego dziecka i trzeba podejsc do sprawy indywidualnie bo kazde dziecko jest inne i inaczej sie rozwija. zobaczymy co bedzie dalej bo poki co jestem zalamana...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a co dostałaś na afty???
- Aftin?
Bo moja tez ma jedną na wew. stronie polika?

Ponoc najlepsza metodą jest posmarować jej własnym moczem- ale nie mam jakos odwagi :)

:szok::szok::szok:

od pediatry uslyszelismy ze te ksiazkowe normy niekoniecznie musza dotyczyc naszego dziecka i trzeba podejsc do sprawy indywidualnie bo kazde dziecko jest inne i inaczej sie rozwija. zobaczymy co bedzie dalej bo poki co jestem zalamana...

Nataliak, może malutka ma własne tempo "przyrostu"... życzę wytrwałości w dojeniu cycka, a jeśli za jakiś czas przestaniecie- to przecież też się zdarza i nie znaczy, że Leniuszkowi będzie gorzej... Ściskam Was obie:happy2:

Nataliak, czyli jednak może lepiej będzie co 2-3 karmienia modyfikowanym, a tak to staraj się piersią, a może jeszcze laktator, żeby trochę to rozbujać?
kurde ja jestem ciekawa ile mój przybiera, a jakoś na wizytę się nie wybieramy....

Julienx :szok: własnym moczem :no:

Nataliak bardzo mi przykro, ale nie zamartwiaj się, tylko dawaj butlę, my co drugie, trzecie karmienie cyckamy butlę, bo moje cycki nie wyrabiają i dziś byliśmy na wizycie u pediatry i młody w 2 tygodnie przybrał 700 g :szok: (wyjściowa ze szpitala 2800g, dziś 3550g)
ale do tego nie trzeba było wagi, widać gołym okiem, że ma 2 brody i bagsy jak chomik, dostał ksywę bolek

Tiger, Moja Jagoda tez miała w szpitalu robione USG przezciemiączkowe z uwagi na tego krwiaczka, którego miała i wynik ok. U Was tez musi być ok. :)

Nataliak, na szczęscie sie wyjaśniły Twoje wątpliwości (najważniejsze to nie żyć w niewiedzy), więc teraz sie nie martw, tylko stosuj do zaleceń lekarskich i będzie ok. :) Teraz to ja też zważę małą, bo wizyte mamy do piero za 3 tygodnie i od wyjścia ze szpitala mała nie była wazona... :/

Julienx, moczem?! Jestem w szoku! Ja tez bym sie nie odważyła ;P

A u nas ZWYCIĘSTWO i PORAŻKA za razem - mała wreszcie wypiła z butli :) Udało jej się! Oczywiście była to herbatka HiPP'a. http://www.hipp.pl/?id=244 Wypiła całe 20 ml. A po 10 minutach wszystko zwróciła... :/ Nie wiem czy jej ta herbatka nie pasuje, czy te 20 ml na początek to było za dużo... bo wczesniej nic innego nie dostawała, tylko pierś? HELP!!!

Ostatnia edycja:
Hejka
nataliak - trzymam kciuki, by badania wyszły ok i waga ruszyła
Afiliacja - brawa dla Jagódki za odwagę:-)
co do smoków - u nas masakra.. Mała za cholerę nie chce a przydałoby się bo póki co za smoka robi mój cyc a to nie za kolorowo
my dzis miałyśmy wizytę i połoznej i pediatry. Wsio ok, ja im przerazona mówię, że Mała wcale prawie nie śpi i marudzi a one, ze to normalne i się wyreguluje.. ja chodze jak zombie.
co do problemów z brzuchem - Tośka ma i to spore! Ja wcinam 3-4 razy dziennie po 100 ml herbatki z Hippa ułatwiającej trawienie ale i tak pręży się codziennie, boję się co to będzie dalej. Próbuję masować brzuszek ale ryk straszny, kłade na brzuszku - ryk okropny... w ogóle mam płaczliwe dziecko, cholera bądż tu człowieku mądry - jak ryczy to ją próbujemy uspokoić na rączkach, a przecież to prosta droga do rozpieszczenia...
smoka nie chce, niewiele śpi uspokaja się dopiero przy cycu - a pediatra zaleciła, by oduczyć Małą takiego podejścia.. i co tu teraz zrobić

a co do laktacji... odciąganiu mleka - ja z prawego cyca potrafię odciągnąć 120 ml - a z lewego 50 ml - wyglądają tak samo a tu taka róznica
i co ciekawe - dziś Młoda butlę ze 130 ml wciągnęła w 20 minut po czym po 25 minutach domagała się znowu cyca
ja to chyba ją wręcz przekarmiam

my juz po wizycie u ortopedy, na szczęście wszystko ok, bioderka wporządku

a na problemy z kupka najlepsza jest herbatka z rumianku

reklama
Hejka
nataliak - trzymam kciuki, by badania wyszły ok i waga ruszyła
Afiliacja - brawa dla Jagódki za odwagę:-)
co do smoków - u nas masakra.. Mała za cholerę nie chce a przydałoby się bo póki co za smoka robi mój cyc a to nie za kolorowo
my dzis miałyśmy wizytę i połoznej i pediatry. Wsio ok, ja im przerazona mówię, że Mała wcale prawie nie śpi i marudzi a one, ze to normalne i się wyreguluje.. ja chodze jak zombie.
co do problemów z brzuchem - Tośka ma i to spore! Ja wcinam 3-4 razy dziennie po 100 ml herbatki z Hippa ułatwiającej trawienie ale i tak pręży się codziennie, boję się co to będzie dalej. Próbuję masować brzuszek ale ryk straszny, kłade na brzuszku - ryk okropny... w ogóle mam płaczliwe dziecko, cholera bądż tu człowieku mądry - jak ryczy to ją próbujemy uspokoić na rączkach, a przecież to prosta droga do rozpieszczenia...
smoka nie chce, niewiele śpi uspokaja się dopiero przy cycu - a pediatra zaleciła, by oduczyć Małą takiego podejścia.. i co tu teraz zrobić

a co do laktacji... odciąganiu mleka - ja z prawego cyca potrafię odciągnąć 120 ml - a z lewego 50 ml - wyglądają tak samo a tu taka róznica
i co ciekawe - dziś Młoda butlę ze 130 ml wciągnęła w 20 minut po czym po 25 minutach domagała się znowu cyca
ja to chyba ją wręcz przekarmiam
A jaką te herbatkę pijesz???

Do góry