reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

lenkaa dobrze, że jednak jest ok z tym ciemiączkiem. Nawet nie wiedziałam, że mogą wyniknąć takie problemy z powodu zbyt szybkiego zarastania. U nas w szpitalu było 1x1, a tydzień temu pediatra stwierdziła że jest 1,5x1,5.

A jeśli chodzi o kolki, to z moich obserwacji wynika, że częściej mają je dziewczynki :-)

reklama
Komi mój Antoś tez nie chce leżeć na brzuszku, może gdy ma w miarę dobry humor to poleży 3 minuty i zaczyna beczeć... dobrze że przez tą chwilę główke podnosi, o spaniu na brzuszku raczej nie ma mowy...

Nataliak ja też skłaniam się do tego że jednak wśród znajomych i rodziny to dziewczynki maja kolki dużo częściej... więc te badania kliniczne to jakieś nieeaktualne

nie sa nieaktualne, wszedzie mozna o tym poczytac, widocznie akurat wsrod Waszych znajomych procentowo wychodzi inaczej ale ogolnie czesciej chlopcy maja kolki. ma to zwiazek z tym ze maja silniejszy odruch ssania i lykaja wiecej powietrza.

Ssie silnie jak to facet nalyka sie powietrza i kolka gotowa, nawet to logicznie brzmi. To moj widocznie z tych slabiej ssacych, na szczescie.

komi- mój też jakoś niespecjalnie lubi leżeć na brzuszku a o spaniu bym nawet nie pomyślała ;)

co do szczepienia położna nie kazała się spieszyć, więc z doktorem jestem umówiona dopiero na koniec tego tygodnia.
W piątek kolejna wizyta w szpitalu, może uda nam się gdzieś zważyć małego bez gipsu bo strasznie ciekawa jestem ile już mu przybyło. Myślę, że jest już jakieś 5kg ;)
Muszę w końcu dowiedzieć się jak z tym usg bioderek ... ;/

Faktycznie może ma to związek z donoszeniem czy nawet przenoszeniem ciąży ;) Moja pierdziochy sadzi takie że czasem aż się sama wystraszy i kupki robi ślicznie słychać tylko takie ciche westchnienia a po skończeniu uśmiecha się wesoło :) Bałam się tych kolek strasznie jak jeszcze byłam w ciąży ale narazie odpukać! omijają nas szerokim łukiem także nawet gdyby się teraz pojawiła to nie wiedziałabym co się dzieje bo nigdy, przenigdy nie miała ani jednej koleczki :D

Zapomniałam napisać jak wczoraj było po szczepieniu...zaraz po samym szczepieniu było ok, ale wieczorem niestety małą dopadła temperatura (miała 38,2) zaaplikowaliśmy jej czopka paracetamolu i jak ręką odjął, przespała prawie całą noc! Dziś jest już wszystko ok także na szczęście więcej powikłań nie było i mam nadzieję już nie będzie :)
A tak na marginesie to wiem że każda jakiś tam termometr dla dzieciaczka ma ale jeśli mogę komuś coś polecić to polecam gorąco termometr:
http://www.microlife.pl/index.php?id=pro_infrared_pl&pro_id=149
na allegro kosztuje ok. 100 zł ale warto! jest superdokładny, bezdotykowy i mierzy nie tylko temperaturę człowieka ale i otoczenia, wody czy mleka :D Pomiar trwa ok. 1-2 sekund

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry