reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maluszków

Dziewczyny - powiedzcie mi - czy to normalne, że Tymkowi nagle z ośmiu kupek dziennie zrobiły sie dwie? Dodam, że strasznie męczą go gazy, i jak puszcza bączki to czasem też troszkę kupki popuści. Niby gorączki nie ma i czuje się ogólnie dobrze (poza tym, ze się spina i złości przez te gazy - ale na to pomaga masowanie brzuszka i kładzenie na brzuszku), ale do tej pory kupka była co chwilę, a od dwóch- trzech dni są maksymalnie dwie porządne w ciągu dnia i jakieś malutkie ślady po bączkach w pieluszce...

reklama
Strzyga - no przyznaj się - Co zjadłaś?
A poważnie - to normalne, jeśli Go brzuszek nie boli, a przynajmniej nie bardziej niż zwykle.

Dorota - sernik w ilościach nieprzyzwoitych :p ale to było prawie tydzień temu i akurat wtedy nic mu nie było - wie chłopak co dobre :p

Strzyga...u nas tak samo jest, więc to chyba normalne, a ja diety pilnuję bardzo...:) co prawda jakoś strasznie jej nie męczą te bączki, ale czasem widzę, że się spina i troszkę męczy, ale szybko przechodzi:)

A moja mała miała te wymioty właśnie po wtaminie D i polegając na rodzicielskim autirytecie sama odstawiłam to świństwo. W smaku obrzydliwe, odbija się i do tego jeszcze wymioty... poszukam innej formy podawania niż ta w kropelkach. Ja sama źle znoszę wit D, więc w witaminach dla kobiet w ciązy szukałam z jak najmniejsza zawartością wit. D

reklama
Ewelina jak ma czerwone krostki jak pryszczyki z żółtymi/białymi dzióbkami to trądzik-pediatra powiedziała, ze można smarować maścią cynkową lub termentiolem.
Ja smaruję tą maścią cynkową i trochę jakby się wysuszyły. Lekarka powiedziała, że to samo musi zniknąć.

Do góry