Dziewczyny - powiedzcie mi - czy to normalne, że Tymkowi nagle z ośmiu kupek dziennie zrobiły sie dwie? Dodam, że strasznie męczą go gazy, i jak puszcza bączki to czasem też troszkę kupki popuści. Niby gorączki nie ma i czuje się ogólnie dobrze (poza tym, ze się spina i złości przez te gazy - ale na to pomaga masowanie brzuszka i kładzenie na brzuszku), ale do tej pory kupka była co chwilę, a od dwóch- trzech dni są maksymalnie dwie porządne w ciągu dnia i jakieś malutkie ślady po bączkach w pieluszce...
reklama
Dorotka_23
Fanka BB :)
Strzyga - no przyznaj się - Co zjadłaś?
A poważnie - to normalne, jeśli Go brzuszek nie boli, a przynajmniej nie bardziej niż zwykle.
A poważnie - to normalne, jeśli Go brzuszek nie boli, a przynajmniej nie bardziej niż zwykle.
moj dostal wit K w zastrzyku zaraz po porodzie, a co do wit D3 to jeszcze nie dostalam instrukcji.dajecie dzieciakom witaminę K też? czy tylko D3?
fazerkamm
Strzyga u mnie jest identycznie! na początku były bardzo często kupki, teraz są co 8-10h pediatra powiedziała że jest ok także się nie martwię;-)
Anastazzja
Strzyga...u nas tak samo jest, więc to chyba normalne, a ja diety pilnuję bardzo... co prawda jakoś strasznie jej nie męczą te bączki, ale czasem widzę, że się spina i troszkę męczy, ale szybko przechodzi
ewelina26k
moj dostal wit K w zastrzyku zaraz po porodzie, a co do wit D3 to jeszcze nie dostalam instrukcji.
ale ta w szpitalu starcza tylko na pierwsze dni
jak moje dziecko ma sporo krostek na buzi, reszta ciałka cacy to raczej trądzik niz alergia?
fazerkamm
ewelina pojedyncze czerwone krostki to są? jak tak to dla mnie to jest trądzik
donia 1980
A moja mała miała te wymioty właśnie po wtaminie D i polegając na rodzicielskim autirytecie sama odstawiłam to świństwo. W smaku obrzydliwe, odbija się i do tego jeszcze wymioty... poszukam innej formy podawania niż ta w kropelkach. Ja sama źle znoszę wit D, więc w witaminach dla kobiet w ciązy szukałam z jak najmniejsza zawartością wit. D
reklama
Alice_1
Ewelina jak ma czerwone krostki jak pryszczyki z żółtymi/białymi dzióbkami to trądzik-pediatra powiedziała, ze można smarować maścią cynkową lub termentiolem.
Ja smaruję tą maścią cynkową i trochę jakby się wysuszyły. Lekarka powiedziała, że to samo musi zniknąć.
Ja smaruję tą maścią cynkową i trochę jakby się wysuszyły. Lekarka powiedziała, że to samo musi zniknąć.
Podziel się: