dziewczyny, moja Zuzia sama nie może zrobić kupki... Jak jej nie pomogę termometrem to nie zrobi kupki. Nie ma zatwardzenia, tylko zamiast "wyprzeć" kupkę zaciska pupkę i płacze... A widzę, że chce zrobić, bo napiana się i przy tym niestety strasznie się zaciska.... wizytę u nowego pediaty mamy dopiero w piątek... Któraś z Was spotkała się z czymś takim? Boję się że mała nie będzie potrafiła później sama kupki zrobić...
Natalunia, mam niestety ten sam problem
moja Laleczka prezy sie i steka i nie moze zrobic kupki, pieluszka jest brudna, ale to tylko takie plamy z pierdzioszkow raczej a nie kupka, az w koncu wzielam termometr i... o zgrozooo nawet firanki byly okupane, nie mowiac o przewijaku, o maluniej, o mnie i wszystkim w blizszej odleglosci, zrobilo mi sie niuni jeszcze bardziej zal, bo takie to cierpliwe dzieciatko, stekala i stekala cierpliwie i sie prezyla, nie zaplakala a tem takie
g... doslownie i w przenosni
w niej siedzialo, ze nie jeden dorosly mialby straszne bole brzuszka. Staram sie pomagac jej termometrem jak najrzadziej, duzo myslalam na ten temat, czy czasem jej nie uzaleznie, ale wiesz co? nie mam serca patrzec jak dzieciatko sie meczy, a z tym uzaleznieniem to nie tak do konca, owszem moze i bede musiala pomagac jej przez jakis czas, ale przeciez w koncu jak bedzie silniejsza, bedzie miala 4, 5, 6 miesiecy zacznie kupke robic sama
a teraz bede jej pomagala tak dlugo jak tylko trzeba bedzie. a co do lekarza, to jestem na etapie jego zmiany bo zrobil taka rzecz, ze do teraz placze jak o tym pomysle, gdy powiedzialam o tych kupkach to on chcac sprawdzic czy nie ma zaparc, czemu kategorycznie zaprzeczylam, zalozyl rekawiczki i wcisnal maluniej do tej malenkiej dupenki caly maly palec az krewka poleciala, przeciez to pedofil a nie lekarz, serce mi prawie peklo jak sie zorientowalam co on robi
to tak jakby sobie wcisnal do d... dynie, bo to chyba najbardziej trafne porownanie
jejku rozpisalam sie, bo chyba musialam sie wyzalic, ale natalunia, mysle, ze powinnysmy ulzyc naszym malenstwom w cierpieniu, a jak same kupki nie moga zrobic na pewno nie bedziemy patrzyly jak sie mecza, a skoro nie ma innej rady, a jedynie termometr pomaga, nie powinnysmy miec oporow. glowka do gory!