reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Jeremek wymiotował tylko po wit. k. Byłam przerażona.. Zjadł i zwrócił X3. Dotąd nie było takich przypadków..
Odpadł nam dziś pępuszek i zastanawiam się jak go teraz pielęgnować.. Myślę, że powinnam jeszcze przecierać go w środku nadal. Nie jest tam jeszcze zabliźniony.. Jak to wygląda w Waszym przypadku?
Poza tym mały tak dziwnie "charczy", jakby mu coś w gardle zalegało:shocked2: Przeważnie jak już leży w łóżeczku.. Co 5 min sprawdzam czy wszystko ok..

reklama
malina-moja mala tez tak dziwnie czasem oddycha, w srode mam wizyte io to zapytam jeszcze raz chociaz pytalam juz kiedys poloznej i mowila, ze ok ale i tak mi sie to nie podoba... co do peuszka to Amelce odpadl po okolo tygodniu, ale ja do tej pory raz dziennie przecieram spirytusem bo ma tam taki jekby strupeczek wiec tak dla pewnoscie, ze nic sie tam nie zrobi

u Helenki tez to wyszlo troche sie wystraszylam bo zupelnie zapomnialam ze to normalne :zawstydzona/y:nic sie z tym nie robi jedynie jezeli peknie to trzeba wyprac ubranie i wyprasowac

Gaja jeszcze kataru nie miala, ale moi starsi mieli jako dzidziusie - z czyszczeniem noska radziłam sobie tak, ze kładłam maluszka na brzuszku na pieluszce - dzidzius sie w koncu wkurzał i zaczynał płakac i krecic głowa - i wszystkie glutki wypływały z noska i same sie wycieraly w pieluszke. po minucie wystarxzy przekrecic na plecki, wytrzec buzie z tego, co w ferworze walki sie ewentuanie przykleilo i gotowe :cool2:
ja tez tak robilam :-)Zuzia jak miala 2 tygodnie dostala strasznego kataru i to byl koszmar bo nie mogla jesc i strasznie sie denerwowala niestety kilka dni temu katar dopadl Helenke ale w lagodniejszej postaci moze jesc czasami tylko troche sie denerwuje ale to juz koncowka zakrapiam jej nosek woda morska i czasami w ruch idzie frida a jak katar byl wiekszy to na noc wkrapialam po kropelce nasivinu no i masc majerankowa

klaudzia nie wim czy rozwiązałaś juz problemu wymiotów ... napisze Ci co powiedział mój lekarz bo byłam u niego pytac o ulewania... a wiec tak powiedział ze jezeli to tylko ulewania a nie chlusta pokarmem i przybiera na wadze to ok... natomiast jezeli po kazdym posiłku chlusta pokarmem a przez to mozliwy jest spadek wagi to nalezy zgłosic sie do lekarza... problem ulewan czesciej dotyczy chłopców do miesiaca zycia.... na Twoim miejscu gdyby to były chlustania po kazdym posiłku poszłabym do lekarza zwazyc małego i powiedziec o tym lekarzowi....

moja mala ma powiklania poszczepienne po bcg,,, jestem wsciekla ze ja zaszczepili, bi teraz Zuzia cierpi i zmian skórnych jest coraz więcej... ma bąble takue same jak mój mąż po szczepieniu na wzwb...

Jestem megaszczęśliwa.Był dziś u Na Mikołaj i zabrał pępuszka Igorkowi:-):-):-)6 tygodni.

A jak pamiętacie pisałam że w piatek dostałam skierowanie do szpitala do chirurga a tu taka niespodzianka , pepuszek odpadł sam.Ale się cieszę.Huraaa:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kurcze nie wiedziałam, ze jak peputek nie odpadnie trzeba isc do chirurga :szok:
My mam ponad 3 tyg i jeszcze hodujemy te gówienko, niby cos tam odchodzi, ale jeszcze jest :-(

Ostatnia edycja:
Do góry