reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Zuzia przy większych infekcjach ma problemy z brzuszkiem. Wierga wtedy, cofa jej się mleczko, musze jej wtedy debridat dawac.
Kuba teraz po chorobie tez mocno narzeka na brzuch. Był badany, mial usg i wszystko jest ok, podejrzewam, że to po lekach w takim razie

reklama
Nocka u nas masakryczna kaszel taki, że nie obyło się bez wymiotów, do tego temperatura 39,3. Nie wiem co robić. Jasiek podziębiony jest od piątku wtedy dawałam mu lipomal, w sobote było gorzej kasze okropny więc zaczęlam mu dawać pulneo ciągle miał stan podgorączkowy,a z niedzieli na poniedziałek 39 stopni, więc wczoraj do lekarza. Oskrzela czyste dołożyła do tego co daje Pecto Drill. ALe wczoraj cały dzień gorączka po podaniu nurefenu spadała po 4 h znowu 39. Ja w czwartek dopracy na 12h i nie mam pojęcia, czy iść dziś znowu czy czekać??? Poradzcie, bo moje doświadczenie w chorobach jest znikome.

pathanka a zwolnienia wziasc nie mozesz na małego czy mozesz ale bedzie gadanie za pleami jak u mnie w pracy jakbym przestepstwo poleniła ??

No jak młody miałby iść do przedszkola to raczej na zwolnienie bym poszła. U nas tez wymioty było, gorączki na szczęście nie ma odpukać. JUż w tym tyg jej nie puszczę.

Do przedszkola nie chodzi i na pewno do końca tygodnia nie pójdzie babcia z dziadkiem są, ale boje się, bo oni nie dadzą mu syropu, bo to taka gangrena, że nie chce brać i ja musze go podejśc, więc jak dostanie temp. to kaplica. Co do pracy nie chce iśc na L4 bosame wiecie jak jest. Poza tym jesteśmy tylko we 3 więc jak mnie nie ma to one muszą za mnie robić, a tak się składa, że ja od soboty do środy mam wolne. W czwartek mam iść do pracy, więc nie chce robić tego dziewczynom. Ach szkoda gadać !!!

Pathanka skoro w czwartek idziesz do pracy a wczoraj byłaś u lekarza to wstrzymaj się do jutra o ile sytuacja nie wymaga pójścia z małym dziś do lekarza. Zobaczysz co jutro dzień pokaże. Na początku choroby czasami są gorączki u nas np. trwa 2-3 dni i właśnie temperaturę muszę zbijać co 4h bo rośnie szybko. Po 2-3 dobach przechodzi ale choroba kwitnie dalej.

Rozumiem, ze dajesz małemu inne leki także oprocz zbijania temperaturki, tak więc nawet jak gorączki nie bedzie to i tak dziadki będa musieli mu dawać syropki na przeziębienie.

Musisz zobaczyć co jutrzejszy dzień pokaże. No ale w sumie jak nie chcesz/nie możesz iśc na zwolnienie to sytuacja jest patowa.

Ja mam szczęście, że spokojnie mogę iść na zwolnienie. U nas nawet koleżanki/koledzy wyganiają chore osoby z pracy, żeby zarazek nie roznosić :-D Tak więc pod tym względem mam super.

Pecto Drill daje rano i do godziny 16. Ale chodzi Ci w ogóle jak podaje podstępem tu go zagadm i wstrzyknę, czasem normalnie wypije, czasem postrasze, że wyłącze bajkę, albo że zygzak odjedzie. Musze troszkę się pogimnastykować.

reklama
Do góry