reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Zuzia przy większych infekcjach ma problemy z brzuszkiem. Wierga wtedy, cofa jej się mleczko, musze jej wtedy debridat dawac.
Kuba teraz po chorobie tez mocno narzeka na brzuch. Był badany, mial usg i wszystko jest ok, podejrzewam, że to po lekach w takim razie

reklama
Nocka u nas masakryczna kaszel taki, że nie obyło się bez wymiotów, do tego temperatura 39,3. Nie wiem co robić. Jasiek podziębiony jest od piątku wtedy dawałam mu lipomal, w sobote było gorzej kasze okropny więc zaczęlam mu dawać pulneo ciągle miał stan podgorączkowy,a z niedzieli na poniedziałek 39 stopni, więc wczoraj do lekarza. Oskrzela czyste dołożyła do tego co daje Pecto Drill. ALe wczoraj cały dzień gorączka po podaniu nurefenu spadała po 4 h znowu 39. Ja w czwartek dopracy na 12h i nie mam pojęcia, czy iść dziś znowu czy czekać??? Poradzcie, bo moje doświadczenie w chorobach jest znikome.

pathanka a zwolnienia wziasc nie mozesz na małego czy mozesz ale bedzie gadanie za pleami jak u mnie w pracy jakbym przestepstwo poleniła ??

No jak młody miałby iść do przedszkola to raczej na zwolnienie bym poszła. U nas tez wymioty było, gorączki na szczęście nie ma odpukać. JUż w tym tyg jej nie puszczę.

Do przedszkola nie chodzi i na pewno do końca tygodnia nie pójdzie babcia z dziadkiem są, ale boje się, bo oni nie dadzą mu syropu, bo to taka gangrena, że nie chce brać i ja musze go podejśc, więc jak dostanie temp. to kaplica. Co do pracy nie chce iśc na L4 bosame wiecie jak jest. Poza tym jesteśmy tylko we 3 więc jak mnie nie ma to one muszą za mnie robić, a tak się składa, że ja od soboty do środy mam wolne. W czwartek mam iść do pracy, więc nie chce robić tego dziewczynom. Ach szkoda gadać !!!

Pathanka skoro w czwartek idziesz do pracy a wczoraj byłaś u lekarza to wstrzymaj się do jutra o ile sytuacja nie wymaga pójścia z małym dziś do lekarza. Zobaczysz co jutro dzień pokaże. Na początku choroby czasami są gorączki u nas np. trwa 2-3 dni i właśnie temperaturę muszę zbijać co 4h bo rośnie szybko. Po 2-3 dobach przechodzi ale choroba kwitnie dalej.

Rozumiem, ze dajesz małemu inne leki także oprocz zbijania temperaturki, tak więc nawet jak gorączki nie bedzie to i tak dziadki będa musieli mu dawać syropki na przeziębienie.

Musisz zobaczyć co jutrzejszy dzień pokaże. No ale w sumie jak nie chcesz/nie możesz iśc na zwolnienie to sytuacja jest patowa.

Ja mam szczęście, że spokojnie mogę iść na zwolnienie. U nas nawet koleżanki/koledzy wyganiają chore osoby z pracy, żeby zarazek nie roznosić :-D Tak więc pod tym względem mam super.

Pecto Drill daje rano i do godziny 16. Ale chodzi Ci w ogóle jak podaje podstępem tu go zagadm i wstrzyknę, czasem normalnie wypije, czasem postrasze, że wyłącze bajkę, albo że zygzak odjedzie. Musze troszkę się pogimnastykować.

reklama
Do góry