reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Asia też ma takie lotki że nie chce to kładę na stół i zwykle jak przestaję mówić o syropach to od razu wypija sama z siebie :tak: I co więcej - młoda od taty zawsze syrop weźmie, to przy mnie świruje ;-)
A myślisz że dziadkowie mu tak łatwo syrop podarują, że go nie przymuszą? Myślę że w takich sprawach powinni być stanowczy:tak:
Jak dasz rano a potem zaraz po powrocie z pracy to będzie ok, w końcu to nie antybiotyki, a gorączki w czw już nie powinien mieć.

reklama
Pecto Drill daje rano i do godziny 16. Ale chodzi Ci w ogóle jak podaje podstępem tu go zagadm i wstrzyknę, czasem normalnie wypije, czasem postrasze, że wyłącze bajkę, albo że zygzak odjedzie. Musze troszkę się pogimnastykować.

no u mnie problemów nie było tylko antybiotyk był ohydny..obiecałam ze jak wypije dostanie kostke czekolady..brał sam sobie na raz wstrzykiwał do buzi:-Dwykrzywiał sie i od razu "mama daj czekoladkę wypiłem wszystko"i oczywiscie dostał :-)

Z syropami to by było ok bo ma 3 razy dziennie jak dam mu rano to o 15 da mu tata i na wieczór również. Głównie chodzi o nurofen w razie gorączki, bo do tej pory szaleje mu strasznie. Narazie jak mu dałam o 8.30 jest cisza ma normalną temp. i w sumie kaszlał mniej a teraz poszedł na dół i słysze non stop, że kaszle. A sama nie wiem jak goraczka nie wróci to daruje sobie dziś tego lekarza i zobacze jutro co będzie się działo, najwyżej pójdę jutro rano.

jestem zła:wściekła/y:

Igor od 2 dni ma znowu katar ale jaki biały i gesty ***** no!!!! przeciez to wiadomo ze podłapał od dzieciaków bo z powietrza sie go nie nabawił..i do tego kaszleć zaczął ...nie wytrzymam dziś chyba!!!!!!trudno poszedł do przedszkola dziś piatek i maja kucharzyc...bal go ominał wiec niech ma radochę z robienia kanapek .

A u nas nie obyło się bez kolejnej wizyty. JAsiek tak kaszlał w nocy, że zwracał :baffled: temperatura rosła jak szalona. Mamy antybiotyk i witać już poprawę, kaszle ale jest to kaszel odrywający. Ja też załatwiła się na ament jak panicz dziś spał spokojnie to ja całą noc wojowałam i też już stałam na zlewem, bo prawie zwymiotowałam. A dziś w pracy na 12h, nie mam pojecia jak wytrzymam, dobrze, że weekend wolny.

Dziewczyny zdrówka!

Pathanka ja własnie myślalam o Was, czy wyzdrowieliście już czy nie.

Ech ja głupia myslalam ze mrozy wymroziły wszystko a tu doopa. Potem przyjdzie wiosna i tak w koło Macieju.

Z Asią już w miarę dobrze, tylko trochę kataru i pozostałości kaszlu, za to ja z A beznadziejnie...boję się żeby młoda znowu od A nie złapała zapalenia spojówek :///

reklama
DZIUNKA możliwe tylko Asia się wykaraskała, a my na antybiotyku. Nie miałam sumienia juz więcej go męczyć, bo z dnia na dzień było gorzej w środę mamy kontrolę.
Jestem w szoku bo odkąd się urodził do nie chorował w ogóle nie miał nigdy antybiotyku, a odkąd zaczęło się przedszkole ma za sobą drugą kurację.

Ja ledwo patze na oczy.

Do góry