reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
DzIEWzynki kiedy wychodzą 6?

Moja Julia ma 7 lat i 6 jeszcze nie ma.

mamy w pokoiku nawilżac na kaloryferze na wodę ale jego załatwiła górka na sankach jak był z tatą,wtedy była chlapa i niestety za długo byli i buty przemokły.po śniegu wytrzymują no ale z wodą rady nie dały

Kup w obuwniczym preparat przeciw przemakaniu, na bank nie przemokną na drugi raz.

Ej, ja też zgłupiałam, przecież to niemożliwe. 6 to zęby stałe więc, a stałe to najpierw te z przodu wyrastają, potem z tyłu.

Moja dentystka mówiła że najpierw 6 stałe wychodza a potem jedynki wypadają, ale u Julki jest tak jak Ty napisałaś:tak:

Oglądalam wczoraj dokumenty po wizycie u "gastroenterologa" instrukcje co i jak z tym szpitalem - patrze a tam pieczatka innego lekarza niż byliśmy zapisani (byliśmy pierwszy raz wiec nie wiedzielismy jak wyglada, siedzial we wskazanym gabinecie i miał nas na swojej rozpisce wiec nic nas nie zaniepokoiło) mało tego na tej pieczątce - "pediatra" a nie gastroenterolog :szok: no ręce mi opały normalnie

O jeny...

Kikolek - współczuję kołomyi, gdyby człowiek znał wszystkie przepisy, patrzył lekarzom na ręce co wypisują itp. to chyba byłby geniuszem....
My znów do lekarza trafiliśmy... Hanka miała dziś wszystko na nie, potem dreszcze jej chodziły, zaczęłam podejrzewać u niej to co mam ja... wyszło, że coś jeszcze charczy jej w lewym oskrzelu, ale jest już lepiej, za to Goniak ma czerwień w gardle... ale jak się drą jak głupie, a mają wrażliwe gardła... to wiadomo, że czerwień zakwita ( koleżanki nauczycielki potwierdzą mam nadzieję, że dobrze rozumuję ;-) )

ZDROWIA NIEUSTAJĄCEGO!

ZDROWIA!!!

Widzę że dzieciaki nie chorują bo Was tu coś mało:-);-) nie ma to jak mróz;-)

Pamiętacie jak kiedyś pisałam, ze Asia ma wysypkę jakby na nogach, a w fałdkach czysto? Mówiłyście że może od rajstop, płynu do płukania, pamiętacie?
Potem te poliki - zrzuciłam na karb mrozu.
Ostatnio suche plamy n brzuchu.

Wczoraj jak ją rozebrałam to o mały figiel nie padłam. Wyć mi się chciało. Ma całe ciałko zaognione. To nie wysypka, a suche, czerwone plamy, czy sama skóra jest taka. Nie wiem. Brzuch wygląda tragicznie, jakby zaraz miała popękać skóra i potworzyć się strupy, ręce, nogi zaognione, łokcie, kolanka, dłonie, stópki. Buźka że wygląda tragicznie łącznie z brodą to już wiecie.
Właściwie ładne są tylko plecy i szyja.

A poleciał od razu do apteki po Oilan czy jak mu tam i wysmarowałam ją całą, jak wstanie to obejrzę czy coś lepiej i znowu wysmaruję. Xyzal na uczulenie dać?

Marta a czy to nie będzie łuszczyca? Chociaż nie bo to chyba swędzi a Asia wcale a wcale nie narzeka.

Dziunka Igi ma rozdrapane nogi masakra,też już mam Oilan i go smaruję ...nie wiem od czego:sorry:ale u Asi widzę bardziej drastycznie bo i buzia.a drapie się ???

Dziunka trudno powiedzieć. Antkowi ta plamka zniknęła natłuszczana i już jest "czysty", Dermatolog mówiła , ze to nie musi byc objaw łuszczycy , ale np. Łupieżu bakteryjnego (?). Myślę , że musisz się przejść od razu do dermatologa lub choćby pediatry

Idę w czwartek do zdrowych, a do dermatologa to do Bojana się umówię, bo ta nasza podobno dobra, ale jakoś mi podpada.

Cleo no właśnie nie.

Dziś czuć pod palcami że skórka jakby lepsza, ale dalej chropowata. Wysmarowałam, zobaczymy jak będzie popołudniu.

Dziunka a to nie AZS? Kacper też ma takie suche czerwone plamy na rączkach i policzkach troszkę.Kilka razy dziennie smaruję mu to adermą i atoperalem. Nasila się to w zimie gdy jest mróz.

reklama
u mnie w pracy dziewczyna ma AZS i wyszło jej jak już była dorosła ...lec do lekarza skonsultuj ..ale że się nie drapie to dopiero jest dziwne ( ale dobrze )

Do góry