reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ojacie.Ja też mam takie wrazęnie że młodemu idą 6.Ręce w buzi,dziąsła takie jak przy innych zębach.Zobaczymy.Oby nie.
Nystatyną możesz pędzlować chyba 3razy dziennie.B,dobry jest aftin...KOsztuje około 2zł.Też do przecierania tych miejsc.

reklama
No i dodatkowo u nas smoczki znowu są pogryzione, tzn poprzegryzane co zawsze było przy ząbkowaniu.
Ja sie zabiję!!!!! 5 dały nam w kosc ze mało co nie swiętowałam ich wyjscie, dawały nam na długo w kosc zanim zaczęły wychodzic, jak sie kluły tam w srodku to była jazda nocna, niejedzenie, choroby i znowu........... po prostu trzeba przezyc i tyle! Najgorsze jest to ze znowu sobie mozna gdybac. Tyle juz tych zębów przeszlam a ciągle nie mam pewnosci. 5 jak nam szły nic nie było widac przez parę msc a jęki i krzyki w nocy były non stop, jak wychdziły choroby itd juz nie wspomnę o histeriach małego przez całe dnie!

Ostatnia histeria była ze 2 tygodnie temu i wtedy mowilam ze zachowuje się jak na zęby ale juz na nie zwalic nie mogę bo wszystkie są.........myliłam się? znowu ząbkwoac zaczynamy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pokrzyczę sobie! Ja pamiętam ze Oli nie miał roku jak mu w buzię zerknęłam i całą 4 gorną zobaczyłam to się wtedy wystraszylam bo ja ciągle 2 szukałam.

Ostatnia edycja:
Ej, ja też zgłupiałam, przecież to niemożliwe. 6 to zęby stałe więc, a stałe to najpierw te z przodu wyrastają, potem z tyłu. Przecież tak na chłopski rozum, szczęka takiego małego dziecka się rozrasta, taka szóstka która wyjdzie w wieku 2,5 lat musi być już do końca życia, także jak będzie dziecko dorosłe, to co? Ona wyrasta taka wielka? czy będzie po prostu mała jak będzie dziecko dorosłe? Bo przecież nie urośnie razem z dzieckiem. A może taka przedwczesna szóstka będzie do wyrwania?
Chociaż z drugiej strony już nic mnie nie zdziwi na tym świecie. Może ci rodzice naprawdę nie umią liczyć. Ja już na wszystko patrzę z przymróżeniem oka. Po tym jak kuzyna teściowa się ze mną spierała że zęby mleczne wypadają tylko te przednie, do trójki i na ich miejsce wyrastają stałe, 4 i 5 wyrastają tylko raz a potem się rozrastają:-p. Także wiem że różni ludzie mają różną wiedzę na różne tematy:cool2:

Oglądalam wczoraj dokumenty po wizycie u "gastroenterologa" instrukcje co i jak z tym szpitalem - patrze a tam pieczatka innego lekarza niż byliśmy zapisani (byliśmy pierwszy raz wiec nie wiedzielismy jak wyglada, siedzial we wskazanym gabinecie i miał nas na swojej rozpisce wiec nic nas nie zaniepokoiło) mało tego na tej pieczątce - "pediatra" a nie gastroenterolog :szok: no ręce mi opały normalnie

Igi od wczoraj rece całe pcha do buzki ,wiec dzis zajrzałam i 5 już są :szok:jedna na pół wiec chyba to ..na dole nie ma albo ja już zgłupiałam i zle liczę...

całą noc nie spałam z tym jego katarem...

Oglądalam wczoraj dokumenty po wizycie u "gastroenterologa" instrukcje co i jak z tym szpitalem - patrze a tam pieczatka innego lekarza niż byliśmy zapisani (byliśmy pierwszy raz wiec nie wiedzielismy jak wyglada, siedzial we wskazanym gabinecie i miał nas na swojej rozpisce wiec nic nas nie zaniepokoiło) mało tego na tej pieczątce - "pediatra" a nie gastroenterolog :szok: no ręce mi opały normalnie

Kilolku no to nieźle, ciekawe czy to byla jakaś pomyłka, czy tacy "specjaliści" przyjmują..,
Będziesz się dowiadywac o co chodzi ?

Kilolku no to nieźle, ciekawe czy to byla jakaś pomyłka, czy tacy "specjaliści" przyjmują..,
Będziesz się dowiadywac o co chodzi ?
no wlasnie nie wiem. chyba po rostu pojade do tego spzitala w marcu. Przynajmniej dobrze, ze mam kwit od tego lekarza, że mam sie zglosić do szpitala, bo jesczez by nas znowu odeałali. Tylko ciekawe bo mam przywieść skierowanie od pediatry a nie napisał na jaki oddział. Ręce mi oadają. Moze to prywatnie trzeba cos takiego znaleźć ale te wszystkie badania to puszczą nas z torbami

reklama
Kikolek - współczuję kołomyi, gdyby człowiek znał wszystkie przepisy, patrzył lekarzom na ręce co wypisują itp. to chyba byłby geniuszem....
My znów do lekarza trafiliśmy... Hanka miała dziś wszystko na nie, potem dreszcze jej chodziły, zaczęłam podejrzewać u niej to co mam ja... wyszło, że coś jeszcze charczy jej w lewym oskrzelu, ale jest już lepiej, za to Goniak ma czerwień w gardle... ale jak się drą jak głupie, a mają wrażliwe gardła... to wiadomo, że czerwień zakwita ( koleżanki nauczycielki potwierdzą mam nadzieję, że dobrze rozumuję ;-) )

ZDROWIA NIEUSTAJĄCEGO!

Do góry