reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
wrocilyamy od lekarza, pluca czyste, nawet paracetamolu nie dal :-D nic sie nie da zrobic, mozna uzywac olbas oil albo vicks (takie samo tylko w masci) i tyle. syropow nie poleca

agrafka, pociesze cie, ze my zostawilysmy w poczekalni ukochanego misia. zorientowalam sie po godzinie w domu. na szczescie udalo mi sie dodzwonic i przechowaja go do jutra

wieczorem zaobserwowałam u młodego stan podgorączkowy a w nocy już na całego pod 40 stopni. Jedziemy na zmianę z paracetamolem i ibufenem. Innych objawów brak . kompletnie nic

Zęby wszystkie ma? Oby tylko to one.
Ja już mam spaczenie bo mi się wysoka gorączka tylko z jednym kojarzy:baffled:

Z Asią idę na 13-tą do lekarza. Dzisiaj może przespałyśmy łącznie 3 godziny. Młodą tak swędziały dłonie że płakała "ała, ała" i gotowa zadrapać się na śmierć. Do tego zaczęły swędzieć ją stopy. Ja już mam w głowie pewną diagnozę i jak się sprawdzi to nie wiem co zrobię. Przy szkarlatynie skóra powinna schodzić płatami (u nas tak nie jest) i nigdzie nie wyczytałam że aż tak swędzi:-(

Agrafka - w tamtym roku przed Bożym Narodzeniem Hanka miała jelitówkę, a w drugi dzień Świąt wzywaliśmy opiekę medyczną, bo miała wysoką temp.
BanAna - zdrowia dla Amelki, ehh ci lekarze
Martolinka -
zdrowia, mam nadzieję, że to nic poważnego
Dziunka
-mi pani na swędzenie poradziła wapno, może Wam trochę pomoże ?

U nas noc jakoś ok. 24 Gonia wrzeszczała "boli" , zmieniłam pieluchę, oxycortem zasmarowałam pupcię i daliśmy nurofen przeciwbólowo, jeszcze dentinox na zębiska i usnęliśmy. Jak smaruję Goni dziąsełka to czuję już prawie na wierzchu te 5:zawstydzona/y::wściekła/y:, mam nadzieję, że przeżyjemy wszystko naraz i będzie spokój.

reklama
Co dajecie na zabkowanie? znaczy mam masc, mam nurofen jakis owocowy, pewnie jakies czopki jeszcze... a chodzi mi o to, co by moglo dzialac najdłuzej...? do tej pory Tom zabkowal w miare bezobjawowo, ale dzisiejsza noc to byla masakra, zaraz usne i mlody sam bedzie siedzial....chyba ide po druga kawe...

Do góry