reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Etna - pierwsza ospa, niby Hanka szczepiona i 29 października miała kontakt z osobą chorą, ale ... będę obserwować jeśli to to..
W tamtym tyg. Hanka miała jakieś wypryski na nogach, ale nie miały płynu, ona ma takie rzeczy od kolorowych rajstop :szok:, więc sama nie wiem... gorączki nie mają obie, mają katarki..

reklama
Ana dobrze ze teraz ma tą ospę a nie później, Hanka na pewno też ją zliczy:tak: Moja Julia też miała dwa lata jak ją przechodziła:tak: byle nie przeziębić.

Asię swędzą tak te dłonie że przez sen się drapie z płaczem. Więc razem z nią śpię i wyręczam ją w drapaniu, bo ona gotowa zrobić sobie rany w dłoniach:baffled: Co ciekawe w dzień jej to tak nie swędzi... Czytałam że taki stan może trwać dwa tygodnie, więc został nam jeszcze tydzień:baffled:

my tez dzis do lekarza. dopiero na popoludnie 4,15 ale lepiej pozno niz wcale. poprawy nie widze.moze to jakies gorsze cholerstwo.lepiej sprawdzic

zdrowka dla waszych dzieci

Anawawka oj Ty się masz z tymi cvhoróbskami... Mam nadzieję, że chociaż później będziesz miała spokój... Co do ospy to mój miał kontakt 2 razy z osobami, które prądkowały i raz mu tylko 4 krosty wyszły bez płynu więc nie wiem co to było. Nie miał gorączki ale czytałam, że czasem ospa może przejść tak łagodnie.

Zdróweczka dla wszystkich chorowitków...

Ana u Julki zaczeło się nietypowo. Jakoś dwa tygodnie przed ospą wyskakiwała jej ni z gruszki ni z pietruszki wysypka, a własciwie bąble na calutkim ciele, rosły, rosły i po kilku sekundach ginęły. Dopiero po 2 tygodniach wyszła typowa wysypka.

Mam potwierdzenie, że to ospa. Krostki pojawiają się, inne już mają płyn, a jeszcze inne już mają strupki. Na oczy mi padło chyba, że nie widziałam tego:-D, a najfajniejsze jest to, że jęczała mi i stoczyłyśmy boje o pieluchę, myślałam, że jej przeszkadza, bo płakała "boli" potem myślałam, że to od kupki popękana skórka i ją pobolewa jak zrobi siusiu, już widziałam zum Alutki agrafki u Goni, a okazało się, że to ospa tak zaatakowała jej tyłeczek.:szok::szok:

Kochane i oczywiście nieustające zdrówko dla naszych 2-latków i starszaków.

reklama
Do góry